HAON Sziréna

2011.05.01. 18:01

Vizsgaszezon, indulj! Kezdődnek az érettségik

<p>Megyénkben több mint nyolcezren vágnak neki az érettségi vizsgáknak.</p>

Reggel 8 órától magyar nyelv és irodalomból, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken pedig német nyelvből írják a diákok az emelt, illetve középszintű írásbelit.
Magyar nyelv és irodalomból középszinten 1192 helyszínen 90 275 vizsgázó, emelt szinten 34 helyszínen 1292 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

A május 9-ei héten nemzetiségi nyelv és irodalomból, latinból, biológiából, kémiából, földrajzból, valamint a szakmai előkészítő tárgyakból lehet írásbelizni; azon a héten lesznek az informatikai és társadalomismereti emelt szintű vizsgák is.
Az emelt szintű szóbeli érettségit június 2-a és 8-a, a középszintű június 14-e és 28-a között tartják.

Hajdú-Bihar megye 70 közoktatási intézményében összesen 8150 tanuló kezdheti meg a jelentkezése alapján az érettségi vizsgáit – tudtuk meg Filep Miklóstól, a megyei kormányhivatal oktatási főosztályának vezetőjétől. Ez az adat az előző évi 7934 főhöz képest emelkedést mutat – tette hozzá érdeklődésünkre. HBN, FH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!