HAON Sziréna

2011.06.25. 12:53

Horgásztó és grillterasz a sárándi szabadidőparkban

<p>Debrecen - Szabadidőparkot hoznak létre Sárándon - hangzott el a Hajdú Family Park projekt sajtótájékoztatóján, pénteken délelőtt a debreceni Hotel Lyciumban.</p>

Az előkészítő munkálatokat még 2009 augusztusában kezdték meg, a beruházás első szakaszát a tervek szerint 2011 őszén adják át. A tíz hektárnyi önkormányzattól tartós használatba vett területen többek között horgásztavat, játszóteret, borospincét és grillteraszt alakítanak ki. A fejlesztés második ütemében tanösvényeket, kondiparkot, vendéglátó helyeket, kiállítótermet, planetáriumot terveznek építeni.

A beruházás első részének mintegy 50 millió forintos költségéből 28 millió forint az Európai Uniós támogatás. A II. ütem közel nyolcszáz millió forintból valósulhat meg, melynek akár kilencven százaléka is lehet az EU-s forrás. Az élménypark üzemeltetése közel ötven embernek ad majd munkát.

Címkék#sáránd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!