HAON Sziréna

2011.08.05. 16:49

Régiós nyugdíjas találkozót rendezett Komádi nyugdíjas klubja

Komádi - Ennek házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub, a helyszíne pedig a Komádi Szabadidő Központ. Kilenc településről érkeztek vendégek: Bakonszegről, Berettyóújfaluból, Biharkeresztesről, Furtáról, Hajdúdorogról, Komádiból, Magyarhomorogról, Nagyszalontáról és Zsadányból jöttek nyugdíjasklubok.

Komádi - Ennek házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub, a helyszíne pedig a Komádi Szabadidő Központ. Kilenc településről érkeztek vendégek: Bakonszegről, Berettyóújfaluból, Biharkeresztesről, Furtáról, Hajdúdorogról, Komádiból, Magyarhomorogról, Nagyszalontáról és Zsadányból jöttek nyugdíjasklubok. Komádi nyugdíjasai nagy lelkesedéssel készültek erre a napra, mintegy 50 fő vett részt az előkészületekben, hogy mindenki jól érezhesse magát. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Vitányi István országgyűlési képviselő, Hódos Aladárné a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének alelnöke, V.Kiss Imre a Hajdú- Bihar Megyei Szövetség alelnöke, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület elnöke, Tóth Ferenc Komádi polgármestere és felesége, Bazsó Antalné a Komádi és Régiója Fejlődéséért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke és Szarka Emma festőművész. Először Mike Zoltán az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Tóth Ferenc polgármester nyította meg a találkozót. Köszöntőjében elmondta, hogy büszke arra, hogy a város adhat otthont e nemes rendezvénynek, ami már szerencsére hagyománnyá vált. Örül annak, hogy a házigazdák minden évben kíválóan megszervezik a talákozót és annak is, hogy itt csak aranytorkú énekesek, aranylábú táncosok és szépen-szóló szavalók gyűltek össze.

 

Komádi nyugdíjasai mellett a vendégek is felléptek

 

Először a Komádi Rákász citerazenekar mutatkozott be saját gyűjtésű népdalcsokrával, majd őket a házigazdák népdalköre követte. Furtáról Guba jánosné, Horváth Zoltánné, Kálai Kálmánné és Gyökeres Imréné verset mondtak, az utóbbi pedig énekszólóval is előrukkolt. Komádi „Aranykor” Nyugdíjas Klubból verset mondtak: Kovács Imre, Pálfi Józsefné és Tóth Boglárka. A Komádi Nyugdíjasok Klubja „Kató néni” (Fésüs Györgyné) kabaré jelenetével szórakoztatta a közönséget. A Biharkeresztesi Nyugdíjas Klub Drávamenti és Bihari népdalcsokorral, a Magyarhomorogi Nyugdíjas Klub Őszcsalogató néptánccsoportjával és a „Kék Naplemente” népdalkörével szerepelt.

A Berettyóújfalui Nyugdíjas Egyesület a Görög és Country tánccal, valamint egy Bihari népdalcsokorral örvendeztette meg a jelenlévőket. A Bakonszegi Nyugdíjas Klub népdalkörének a Betyár dalok és Dunántúli népdalcsokrát láthatták a nézők. A Hajdúdorogi Szivárvány Egyesület a Mikepércsi csárdást mutatta be és innen volt egy énekszóló is Kalapos Jánosné előadásában. Zadányból Szatmári István saját versét adta elő. A Nagyszalontai Nyugdíjas Szövetség Biborka énekkarával és egy szinpadi jelenetével szórakoztatta a rendezvény résztvevőit. A kulturális bemutatót az „Aranykor” Városi” Nyugdíjas Klub Görög tánca zárta. HBN–CSI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!