HAON Sziréna

2011.08.18. 12:31

Teljes átalakulás alatt a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma

Debrecen - Felújítás és bővítés alatt a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium. A Tiszántúli Református Egyházkerület európai uniós pályázaton, több mint 300 millió forintot nyert el a renováláshoz, a fennmaradó tíz százalékot az oktatási intézménnyel közösen biztosította.

Debrecen - Felújítás és bővítés alatt a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium. A Tiszántúli Református Egyházkerület európai uniós pályázaton, több mint 300 millió forintot nyert el a renováláshoz, a fennmaradó tíz százalékot az oktatási intézménnyel közösen biztosította. – Az gimnázium épületét a rendszerváltás után kaptuk vissza az államtól, amelyet 2001-ben részlegesen restauráltunk. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, 150 százalékos a jelentkezők aránya, a megnövekedett érdeklődés pedig szükségessé tette a felújítást és bővítést. Az elnyert összegből, két teremmel gazdagodik az gimnázium, melynek köszönhetően plusz osztály felvételére van lehetőség. – mondta Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. 

 

A tetőszerkezet is megújul

A projekt keretében továbbá a tetőtérben egy számítógépekkel berendezett nyelvi labort, külön ének szaktantermet, illetve a dráma- és színjátszás oktatásához szükséges média- és színháztermet alakítanak ki. A beruházásnak köszönhetően a tetőszerkezet héjazatát is kicserélik, a napelemek elhelyezése pedig az intézmény áramellátását segítik majd. – Az összegből az épület akadálymentesítését is elvégezik a kivitelezők. Az udvaron mozgáskorlátozott parkoló található, a bejáratnál emelőlap segíti az épületbe jutást, valamint a liftet is kicseréljük. A program keretében az udvar felújítását is vállaltuk. A burkolat mellett megújulnak a sportpályák, így a diákoknak lehetőségük lesz teniszezni, kézilabdázni és kosárlabdázni is.

 

Kellemesebb környezet vár a Gimnázium tanulóira

 

Az udvar kellemesebb benyomást fog kelteni a gyógynövény és bibliai növényekből álló kerteknek köszönhetően – közölte Korsós Bálint, a Dóczy Gimnázium igazgatója. Az épület rekonstrukciójának teljes költsége 239 millió forint, míg az udvar rendbe hozatala 50 millió forintba kerül. A létesítmény munkálatait várhatóan október 7-én, az udvar felújítását pedig október 31-én fejezik be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!