HAON Sziréna

2011.10.23. 20:58

Helybe érkezett a nektár

Debrecen - Hazánk legkisebb, ám annál különlegesebb borvidékének legfinomabb nedűit hozták a cívisvárosba a termelők szombaton délután.

Debrecen - Hazánk legkisebb, ám annál különlegesebb borvidékének legfinomabb nedűit hozták a cívisvárosba a termelők szombaton délután. A Bországjárás elnevezésű körút programjában tizennégy pincészet csaknem félszáz borát kóstolhatták a legfinomabb italok szerelmesei a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.

A különleges földtani adottságok, a bazalton nőtt, ásványi anyagokban gazdag talaj, a napsütés, a Kisalföldből szigetként kiemelkedő tanúhegy sajátos mikroklímája – és persze a helyi bormívesség több évszázados szakértelme, sőt: szíve-lelke ott fénylik a somlói bor zamatában, mely messze földön híressé vált. Olyannyira híressé, hogy – a legenda szerint – a Habsburgok jól tudták, milyen varázsszerre van szükség, ha fiúutódot szeretnének: nem más ez, mint a somlói bor, amelyet azóta a nászéjszakák boraként is ismer a világ.

A Bországjárás debreceni állomásán egész délután folyamatos borkóstolóval és sajtkülönlegességekkel várták a finomságokra vágyó közönséget, szakértők kalauzolásával, a MODEM-ben. HBN

 

Képek - Sándor Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!