HAON Sziréna

2011.10.30. 10:02

Nem kell elszállítani a romos sírkövet Debrecenben

Debrecen -  A cívis városi köztemetőben a sírkövek állapotát egész évben, Mindenszentek és Halottak napja előtt pedig fokozottan ellenőrzik az AKSD kft. munkatársai, s a balesetveszélyes síremlékre matricával hívják fel a hozzátartozó figyelmét.

Debrecen -  A cívis városi köztemetőben a sírkövek állapotát egész évben, Mindenszentek és Halottak napja előtt pedig fokozottan ellenőrzik az AKSD kft. munkatársai, s a balesetveszélyes síremlékre matricával hívják fel a hozzátartozó figyelmét.Mint azt Tóth József, Polgár vezetőjétől megtudtuk, a településen sokszor a szomszéd sír tulajdonosa figyelmezteti a romos, rossz állapotban lévő sírkövekről a temető üzemeltetőjét, de a város is rendszeresen ellenőrzi azokat.  – Debrecenhez hasonlóan természetesen mi is értesítjük a sír felett rendelkezőket. Balesetveszély esetén nekünk is meg van arra a lehetőségünk, hogy elszállítassuk, ám eddig nem volt szükség erre az intézkedésre, mert a hozzátartozók mindig helyreállították a sírkövet – fűzte hozzá a polgármester.

Szomszédnak szólnak – Hajdúsámsonban készenlétesek járják a temetőt Mindenszentekkor, s ők jelzik a problémát a hozzátartozónak.  Amennyiben nem találják meg, úgy a szomszédnak vagy ismerősnek szólnak, akik értesíteni tudják a sírkő tulajdonosát. A hozzátartozók eddig mindig megcsináltatták, így nem kellett az elszállításról gondoskodnunk – nyilatkozott Kari Irén, a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója. HBN-TZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!