HAON Sziréna

2011.10.24. 07:14

Nézőpont: Nem tetszik…

<em>Nem tetszik a rendszer – megszámlálhatatlanul sokszor hangzott el ez a mondat vasárnap délután az Erzsébet híd pesti oldalán, az 1956-os eseményekre való emlékezést a sajtószabadságért való küzdelemmel összekötő megmozduláson. </em><strong>Fabók Ágnes jegyete</strong>

Nem tetszik a rendszer – megszámlálhatatlanul sokszor hangzott el ez a mondat vasárnap délután az Erzsébet híd pesti oldalán, az 1956-os eseményekre való emlékezést a sajtószabadságért való küzdelemmel összekötő megmozduláson. Fabók Ágnes jegyeteMost én is bocsátkozhatnék felsorolásba a nekem nem tetsző dolgokat illetően, mégis csak egyet emelek ki.

Ha valakit vasárnap délután magánemberként vagy épp’ hivatalból érdekelt az esemény, s szerette volna ezt vidékről nyomon követni, nem sok jóra számíthatott. Egyetlen televíziós csatorna sem vállalta, hogy helyt ad az eseménynek, pedig értük is szóltak… Egyetlen komolyabb hírportál sem követte nyomon a történéseket percről percre, mint ahogy azt megszokhattuk, s arról már ne is beszéljünk, hogy az internetes élő közvetítést előkészítők és levezénylők sem voltak a helyzet magaslatán. 

Hogyan várják így, hogy megmozduljon az ország? Szégyen, hogy a technikai kommunikáció korszakában nem volt megoldott, hogy az ott elhangzó gondolatok eljuthassanak bárkihez. Még 1956-ban is ügyesebben oldották meg a mozgósítást, pedig akkor csak vonattal tudták hozni-vinni a híreket.

Így, ha nem tetszik se változik a rendszer…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!