HAON Sziréna

2011.10.09. 13:20

Piacképes oktatás cégekkel együttműködve

Debrecen - A rendezvény középpontjában az egyetem és a cégek, iparvállalatok közötti kapcsolat állt. A Tudományegyetemi Karokért Díjjal 2011-ben dr. Ábrahám Lászlót, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezetőjét tüntették ki.

Debrecen - A rendezvény középpontjában az egyetem és a cégek, iparvállalatok közötti kapcsolat állt. A Tudományegyetemi Karokért Díjjal 2011-ben dr. Ábrahám Lászlót, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezetőjét tüntették ki. Az indoklás szerint a National Instruments több mint egy évtizede támogatja a Debreceni Egyetemet, az együttműködés a Tudományegyetemi Karok mind a nyolc karát behálózza, 2004 óta a cég több mint 22 millió forint szakképzési támogatást is nyújtott a TEK számára. 

Kitüntetett alkalom

A Kapcsolatok Napja az a kitüntetett alkalom, amikor a kutatási eredményeket felhasználó, végzős hallgatókat befogadó cégek, vállalatok képviselőivel találkoznak az egyetemi oktatók, kutatók. „Fontos számunkra a külvilággal való intenzív kapcsolat. Fontos információkat kapunk a cégektől, hogy miként tehetjük oktatásunkat piacképessé. Ez jelentősen növeli hallgatóink elhelyezkedési esélyeit. Szakembereink számára az aktuális kutatási irányok meghatározásában segít az aktív kapcsolat. Másrészt a cégeknek alkalmuk van használni az egyetemi tudásbázist, és használható munkaerőt kapnak az egyetemtől” – foglalta össze dr. Gaál István, a Tudományegyetemi Karok elnöke a Kapcsolatok Napja célkitűzéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!