HAON Sziréna

2011.10.01. 14:18

Rosszabb évek következnek a gazdasági elemzők szerint

<span style="color: black;font-family: Tahoma;font-size: small">Debrecen - A neves közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa a Napló-Divinus TOP 100-as klubjának vendége volt. A helyi gazdaság vezető szereplőinek azt mondta: rosszabbra kell felkészülni, mint korábban jósolták.

Debrecen - A neves közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa a Napló-Divinus TOP 100-as klubjának vendége volt. A helyi gazdaság vezető szereplőinek azt mondta: rosszabbra kell felkészülni, mint korábban jósolták.Már 2010 második felében is látszott, hogy nem jó az irány: zsákutca. A kormány növekedésre számított, bizonyos mutatók növekedtek is, ám összességében lejtmenetben van az ország. Hiába voltak kiigazítások, nagyszabású tervek – lásd Széll Kálmán Terv -, valójában egyik sem hozta a várt eredményt.

A kommunikációban pedig megy a „terelés”, beszélünk mindenféle külső válságról, az írről, a görögről, az euró válságáról, csak éppen arról nem, ami bennünket közvetlenül érint, a belső piacok szűküléséről, az egyre mélyülő belső válságról – jelentette ki Petschnig Mária Zita. Az elhangzottakról a hétfői Napló 3. oldalán olvashatnak részletesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!