HAON Sziréna

2011.10.08. 20:45

Újszentmargitán fontos a kultúra

Újszentmargita - A felújított művelődési ház és a vadonatúj piac átadási ünnepségére összegyűlt a falu apraja-nagyja szombaton az újszentmargitai főtéren.

Újszentmargita - A felújított művelődési ház és a vadonatúj piac átadási ünnepségére összegyűlt a falu apraja-nagyja szombaton az újszentmargitai főtéren.Népdalkör, közalapítvány, műemlékvédő alapítvány, polgárőrség, horgászegyesület - civil szervezetek, akik mind régóta szerették volna, ha bővül a falujukban a közösségi tér. Csetneki Csaba polgármester a Naplónak elmondta, hogy a művelődési házra 60 milliós beruházás keretében új szintet húztak és korszerűsítették a meglévő épületrészt is, aminek révén új terek és funkciók kaptak helyet a kultúrházban. Íme, egy kistelepülés 2011. Magyarországán, ahol a kultúrára, a művelődésre, a közösségi lét szervezésére súlyos tízmilliókat költenek...

Ha lúd, hát legyen kövér! - gondolhatták a margitaiak, hiszen a művelődési házzal egyidőben új piacot is avattak szombaton a településen. - Eddig csak egy beton placc állt az árusok rendelkezésére, a jövőben azonban európai körülmények között kínálhatják a portékáikat - fogalmazott a polgármester, mielőtt megmutatta volna a vendégeknek az 50 millió forintba került impozáns létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!