HAON Sziréna

2011.11.12. 14:07

Mi történt pénteken Hajdú-Bihar megyében?

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen programok, események, rendezvények voltak pénteken Hajdú-Bihar megyében!

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen programok, események, rendezvények voltak pénteken Hajdú-Bihar megyében!

A kormány határozott szándéka, hogy a jövő évtől még inkább bevonja a polgárőrséget a közrendvédelembe, ami a gyakorlatban több járőrözést, figyelőszolgálatot és jelzőőri feladatot jelenthet. A Belügyminisztérium felügyeletével már készülnek az országosan egyforma egyenruhák (rabok varrják) és úgy tudni, a polgárőröket gázspray-vel is felszerelik. A hatékonyabb irányítás és egyszerűbb gazdálkodás érdekében napirendben van, hogy azokban a nagyvárosokban, ahol egyszerre több polgárőrség működik, egy kézben fussanak össze a szálak.

Nézze meg, hogy milyen programokkal várja Debrecen az érdeklődőket szombaton!

Abaffy Klári ékszertervező iparművésznek nyílt ezüstékszer-kiállítása csütörtökön a Simonffy Galériában. A tárlatra november 25-éig várják a látogatókat a Simonffy u. 2/b alatt.

Nézze meg, milyen mérkőzéseket játszanak a különböző osztályú bajnokságokban érdekelt Hajdú-Bihar megyei csapataink!

Amennyiben kedvezően bírálják el uniós pályázatukat, jövő év közepétől már lámpás forgalomirányítás előzheti meg az esetleges baleseteket a Wesselényi utcán – tudtuk meg a Magyar Közút Zrt. megyei szóvivőjétől. Vámosi Attila elmondta, egy a megye több pontját érintő csomag részeként mintegy 30 millió forintra pályáztak a megvalósításhoz.

Három Hajdú-Bihar megyei múzeum összesen 27 millió 200 ezer forintot nyert a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFM) Alfa pályázatán – számolt be Halász János parlamenti államtitkár pénteken délelőtt, a debreceni Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban tartott sajtótájékoztatón.

A katonák védőszentje, Szent Márton tiszteletére rendezték meg a Felderítők Napját pénteken a Bocskai lövészdandárnál.

A Bihar Közalapítvány szakemberei 2008 óta foglalkoznak a vizesélőhely-program megvalósításával, hogy a Földes és Berettyóújfalu külterületén található saját területükön – a természeti adottságokat legjobban kihasználva – kedvező körülményeket állítsanak vissza, a valaha itt élt gazdag madárvilágnak.

A Mezei-Vill FC női együttes vasár-nap 18 órától a Galaxis NFE csapa-tát fogadja a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban. A papírforma alapján a hazaiak a favoritok, ugyanis a Galaxis eddig pont nélkül áll a tabellán.

A város önkormányzata indokolatlanul megemeli a víz- és csatornadíjat, még mielőtt az ármeghatározás januártól állami hatáskörbe kerülne – véli Tóth Csaba és Varga Zoltán a DISZ önkormányzati képviselője.

A Tiszántúli Református Egyházkerületben a debreceni teológia 12 végzős hallgatóját szentelték lelkésszé pénteken a Debreceni Református Nagytemplomban.

Az ufai ProFC 37 gála főmérkőzésén Soltész Lászlónak nem sikerült megszereznie a rangos szervezet 77 kilogrammos bajnoki övét, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen sportolója az első menet negyedik percében bennmaradt egy guillotine-ban, így az orosz Magomed Saadulaev örülhetett.

Életének 82. évében, papságának 57. évében elhunyt Kiss Andor tiszteletbeli főesperes. Végakarata szerint Hajdúdorogon helyezik örök nyugalomra, ahol harminc évet dolgozott, fáradhatatlan kitartással.

Megkerestük annak a 10 lánynak a képsorát, akik a legnépszerűbbek voltak eddig a képsorok látogatottságát tekintve. Kiderült, hogy a mellbőség egye-nesen arányos a nézettséggel. Most a Facebookon méretjük meg őket, Te is rábökhetsz a kedvencedre!

Az elmúlt napokban lényegében befejeződött a kukorica betakarítása a megyében, a termésmennyiség igen nagy szórást mutat. Azt 1-14 tonna/hektár közötti, közel 7 tonnás átlaggal a közepes és a jó között lehet értékelni – mondta el érdeklődésünkre Kiss Zoltán Csaba, a HBM Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának igazgatója.

A múlt heti, Tiszakanyár elleni ütközete után újabb rangadó vár Sándor Csaba alakulatára. A létaiak az utóbbi három fordulóban élcsapatok ellen ikszeltek, de mesterük szerint mindháromszor benne volt a gárdában a győzelem, és ezúttal, Szoboszlóban is arra törekednek majd, hogy győztesen hagyhassák el a játékteret.

Nézze meg milyen kutyák keresik elveszett, vagy új gazdájukat Hajdúszoboszlón!

Aki Kondás Elemérékhez megy látogatóba, annak nem kell bajlódnia a kapucsengővel, ugyanis a vendégek láttán egy megtermett német juhász csahol a kerítésen túl, az ablakból pedig egy kisebb termetű eb, Totó segít be magas hangon ugatva a derék házőrzőnek – tapasztalhattuk ezt, amikor a “Sportolók civilben” sorozatának apropójaként a Loki edzőjénél jártunk.

A katonák védőszentje, Szent Márton tiszteletére rendezték meg november 11-én a Felderítők Napját a Magyar Honvédség 5. Bocs-kai István Lövészdandárjánál. Az eseményen a harmadéves tisztjelöltek átvehették a zöld barett-sapkát, majd a felderítők a Kossuth-laktanyából zenekari kísérettel meneteltek a Böszörményi úti templomba.

Johnny Goldnak nem kellett sokáig várnia a világhírnévre, ugyanis ezen a héten az ausztrál The Morning Show-ban mutatták be a debreceni celeb legelső videoklipjét, miközben azon morfondírozott a két műsorvezető, hogy a magyar Johnny ezt komolyan gondolja-e.

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportjának 5 éves jubileuma alkalmából megrendezésre kerülő rendezvényére meghívta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Osztályát, hogy egy közös gyakorlathoz nyújtsanak segítséget.

Feltehetően német aknavető gránátot találtak pénteken földmunkák végzésekor a Hajdú-Bihar megyei Nyíradonyban; a környéket lezárták, több családot kitelepítenek – közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

A közlekedési lámpáknál talán csak a kátyúk a legidegesítőbbek, melyek nem csupán bosszúságot okoznak, hanem járművünket is tönkretehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!