HAON Sziréna

2011.12.26. 17:59

2013 őszére várhatjuk a csodát Debrecenben

Debrecen - A botanikus kertben csaknem kétmilliárdos beruházással megvalósítandó tudományos élménypark kialakításának a tervek szerint az idén meg kellett volna kezdődnie, hogy a jövő évben már hallgatókat, illetve látogatókat tudjon fogadni, ám a létesítmény várhatóan egy évet csúszva valósul meg – tudtuk meg Varga László főosztályvezetőtől.

Debrecen - A botanikus kertben csaknem kétmilliárdos beruházással megvalósítandó tudományos élménypark kialakításának a tervek szerint az idén meg kellett volna kezdődnie, hogy a jövő évben már hallgatókat, illetve látogatókat tudjon fogadni, ám a létesítmény várhatóan egy évet csúszva valósul meg – tudtuk meg Varga László főosztályvezetőtől.A munkálatokhoz szükséges pályázati kiírást várhatóan februárban teszik közé, így akár a jövő májusban megtörténhet az első kapavágás a területen, s optimális esetben már 2013 szeptemberében az új létesítmény is a hallgatók rendelkezésére áll

A tervek szerint – számos más fejlesztéssel együtt – megépül a Tudományok Palotája elnevezésű, csaknem 3 ezer négyzetméteres épület, amely interaktív oktatási, kulturális és tudományos térként funkcionál majd. Megújul, illetve kibővül a pálma- és lepkeház, a napfizikai obszervatórium és a kísérleti állatház is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!