HAON Sziréna

2011.12.18. 20:25

A halászlé mindörökké Debrecen főterén

Debrecen - Kétezer adag halétel eladásával számoltak előzetesen a Halvasárnap szervezői. Hogy ebből mennyi teljesült, arra vasárnap este még nem tudtak felelni. De azt elmondták, hogy a vegyes halászlé – mint a megelőző öt évben – idén is jól fogyott és sikeresen debütált a dorozsmai molnárharcsa, ez a lebbencstészta alapon készített finomság is.

Debrecen - Kétezer adag halétel eladásával számoltak előzetesen a Halvasárnap szervezői. Hogy ebből mennyi teljesült, arra vasárnap este még nem tudtak felelni. De azt elmondták, hogy a vegyes halászlé – mint a megelőző öt évben – idén is jól fogyott és sikeresen debütált a dorozsmai molnárharcsa, ez a lebbencstészta alapon készített finomság is. Az önkormányzat, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. és a Barabás Étterem közös rendezvényén ezrek fordultak meg a nap folyamán, ha sokak nem is feltétlenül enni érkeztek, inkább csak a gyerekeknek mutatták meg a ladikban kiterített jókora pontyokat, harcsát. Amennyiben valaki ebédelni jött, úgy halászlevet (öt decit) 850 forintért kaphatott, míg a sült pontyból ötszázért adtak tíz dekát.

A harcsapaprikásnak 850, a dorozsmai molnárharcsának 950 forintba került adagja. A sült pisztrángot 1200 forintért árusították, és a halételekhez illően a sztrapacska és kapros dübbencs sem hiányzott a kínálatból. Délben a tíz-tizenöt kockás abrosszal megterített asztal szinte mindegyikénél ültek, családok, barátnők vagy bárki, aki otthon nem szívesen kezd halpucolásba, de amúgy kedveli a pontyot, a harcsát.

A szervezők egyik célja a rendezvénnyel az, hogy meghozzák a kedvet a halfogyasztáshoz, ami nálunk töredéke a Nyugaton szokottnak.

A halvasárnaphoz kapcsolódva a Halgazdaság felajánlásaként, a Barabás Étterem konyhájában elkészítve, 300 adag halpaprikást osztanak ki a rászorulók között hétfőn az Új Városháza éttermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!