HAON Sziréna

2011.12.09. 20:36

Az alkotóművészek ajándéka Debrecenben

Debrecen - Rászorulók megsegítésére tartanak jótékonysági aukciót vasárnap 16 órától Debrecenben, a Klub Barabás Étteremben (Vár utca 11.), ám ma még megtekinthető a több mint 150 felajánlott képzőművészeti alkotás a Fórum bevásárlóközpont földszintjén.

Debrecen - Rászorulók megsegítésére tartanak jótékonysági aukciót vasárnap 16 órától Debrecenben, a Klub Barabás Étteremben (Vár utca 11.), ám ma még megtekinthető a több mint 150 felajánlott képzőművészeti alkotás a Fórum bevásárlóközpont földszintjén. A szervező, Papp Gyula hangsúlyozta: a régiónkban élő képzőművészek erejét és segítőkészségét bizonyítja, hogy kilencedik alkalommal rendezhetik meg az aukciót. Rangját méltón jelzi, hogy a több mint száz művészből néhány éve már átlagosan húsz Kossuth- és Munkácsy-díjas alkotó csatlakozik a felhíváshoz (ezáltal a rendezvény jelentősen kiemelkedik a jótékonysági aukciók sorából), megmutatva: ha van egy közös ügy, egy nemes szándék, akkor - még mindig - adakozásra képesek az emberek.

„Szándékom,hogy a rászorulók támogatása ne függjön vallási felekezettől s attól sem, hogy az igény határon innen vagy azon túlról érkezik. Ezért a Református Egyházközség Nyitott Ajtó Otthona mellett, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által felújítandó Székelyhídi Gyermekotthont is támogatjuk” – fogalmazott Papp Gyula, különleges megtiszteltetésként említve, hogy az aukción Bölcskei Gusztáv református püspök mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes személyesen köszönti az érdeklődőket.

Az árverés sajátos lesz abból a szempontból, hogy – Wahorn András Munkácsy-díjas képzőművész kérésére és segítségével – egy súlyosan beteg kislány családja is részesül a bevételből, valamint, hogy Kő Pál Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész, a Képzőművészeti Egyetem professzor emeritusa „mozgósította” végzős osztályát. A hallgatók példamutató önzetlenséget tanúsítva, alkotásaikkal gazdagították a debreceni jótékonysági aukciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!