HAON Sziréna

2011.12.11. 19:09

"Bontsuk le a falakat!" Nyíracsádon

Nyíracsád - Szívet, lelket melengető karácsonyi dallamok hangja csalogatta december 11-én délután Nyíracsád lakosait a falu ünnepi díszbe öltöztetett főterén felállított betlehemhez.

Nyíracsád - Szívet, lelket melengető karácsonyi dallamok hangja csalogatta december 11-én délután Nyíracsád lakosait a falu ünnepi díszbe öltöztetett főterén felállított betlehemhez.A település közös karácsonyi ünnepségén dr. Nagy János polgármester köszöntötte az egybegyűlteket: - Sötét égbolton ragyognak legszebben a csillagok. Bennünket is egy fényes csillag, a betlehemi éjszaka csillaga hozott ma itt össze. Isten Jézus születésével az embereket ketté- osztotta. Voltak, akik követték őt, s voltak, akik szembe szegültek vele.

A mai ember között is hasonló távolság van. Milyen jó lenne, ha lenne annyi erőnk, hogy az embereket elválasztó falakat le tudnánk bontani. Kívánom, hogy minden nyíracsádi lakos érezze meg ezen az ünnepen a szeretet erejét, és 2012-ben bontsuk le az embereket elválasztó falakat. Boldog karácsonyt Nyíracsád! – hangzottak a polgármester szavai. Ezt követően Tapasztó János római katolikus kanonok a születés evangéliumát idézte, majd Burkus Mihályné és Török Ágnes vezetésével az óvodások misztériumjátékát nézhették meg az ünneplők. A karácsonyváró délutánt a helyi népdalkör műsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!