HAON Sziréna

2011.12.27. 07:15

Nézőpont: Karácsony árnyéka

<em>Miután a karácsonyi beigli utolsó morzsáját is letöröltük a szánk széléről, már nem hat ünneprontásnak a következő sor, melyet a Napló levelezőrendszerének, az Agorának egyik aktív tagja, Kövesi Péter írt Bálint Ildikóval közös cd-jük egyik dalszövegeként.&nbsp;</em> <strong>Égerházi Péter jegyzete.</strong>

Miután a karácsonyi beigli utolsó morzsáját is letöröltük a szánk széléről, már nem hat ünneprontásnak a következő sor, melyet a Napló levelezőrendszerének, az Agorának egyik aktív tagja, Kövesi Péter írt Bálint Ildikóval közös cd-jük egyik dalszövegeként.  Égerházi Péter jegyzete.„Kis jászolban kis Jézuska, ne ropogjon többé puska”. Sajnos a Megváltó érkezésének ünnepe idén békétlenséget, elbocsátást, rossz kedvet, reményvesztettséget is hozott a fa alá. Fegyverek ugyan nem ropognak, de a lelkeket ért sortüzek megkeserítették az ünnepet. A halál árnyéka is rávetült, hiszen egy 69 éves férfinek Szenteste előtt oltotta ki rablógyilkos az életét. A mindenhetes esemény már a hótól éppen meghintett karácsonyt sem kerülte el.

Fél évszázada csak úgy csikorgott a hó édesapánk talpa alatt amint húzta hazafelé a szánkót rajta a bátyámmal és velem a nagyszüleinktől, akik már vártak nálunk ránk, pedig tőlük indultunk. Éveken keresztül ez volt a forgatókönyv, az otthoni fa feldíszítése, az ajándékok elhelyezése idején mi a nagymamáéknál, akik aztán busszal megelőztek bennünket. Szent áhítat, meghittség vett mindent körül, a gonosznak nyoma sem volt.

„Karácsony van, jégvirág, miért lett ilyen a világ?” - kérdezhetjük a vers refrénjének sorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!