HAON Sziréna

2011.12.19. 00:23

Természetes szépség – olcsón Debrecenben

Debrecen - Most, az ünnepek előtt fokozottan bombáznak bennünket a reklámok. "Ha ezt megveszi, 78,5 százalékkal csökkennek a ráncai! A nők 98 százaléka elégedett vele!

Debrecen - Most, az ünnepek előtt fokozottan bombáznak bennünket a reklámok. "Ha ezt megveszi, 78,5 százalékkal csökkennek a ráncai! A nők 98 százaléka elégedett vele! Most ilyen és ilyen hatóanyagot tartalmaz" (ami a nők 99 százalékának semmit sem mond) – és hasonlók ömlenek a médiából. Miközben a kozmetikai ipar ontja magából az újabbnál újabb szépítőszereket, egyre többen vannak, akiknek nincs pénzük ezeket megvásárolni. Ilyenkor érdemes arra gondolni, vajon nagyanyáink, dédanyáink ezek híján nem tudtak szépek maradni? Dehogynem! Ráadásul olcsón, vagy ingyen.

Az alábbiakban ehhez adunk néhány tippet.

A víz az alap

Először is a legfontosabb, hogy igyon sok vizet, akkor is, ha nem szomjas! A bőrt nem csak kívülről, belülről is lehet hidratálni, kiszáradását megakadályozni. A víz kimossa a salakanyagokat, és számos betegség így megelőzhető, ráadásul csökken az éhségérzete, tehát könnyebben fogyhat!

S, ha már a tisztításnál járunk, íme egy jó ötlet arra, mit használjon bőre lemosására: diólevélteát. A főzet méregtelenít, s emellett gyulladásgátló és tonizáló hatása is közismert.

Alvás és tisztítás

Mint már említettük a belső tiszításnak kiváló betegségmegelőző hatása van, ezért is fontos, hogy legalább évenként egyszer tartson egy kúrát a készenkapható vértisztító teakeverékekkel vagy homeopátiás szerekkel. A kínaiak úgy tanítják, hogy a szép bőr elengedhetetlen feltétele az egészséges bélműködés. Ügyeljen, hogy ne legyen székrekedése! Erre nem a hashajtókat, hanem növényi rostban dús táplálkozást ajánlunk.

Ne éjszakázzon, legyen minél többet szabad levegőn, kerülje a dohányfüstöt – ha nem akarja, hogy a bőre néhány év múlva szürke, pergamenszerű legyen! A kínai orvoslás szerint a bőr állapota a tüdővel is összefügg. A bőrére is jó hatással van, ha naponta kétszer 5-10 percig jóga légzőgyakorlatokat végez nyitott ablaknál!

A zsíros, seborrheás bőrre jó hatású a vegetáriánus diéta. (A túl száraz bőrre nem feltétlenül.) Nézzék meg a japán nők csodálatosan finom bőrét! Nem a méregdrága kenceficéktől ilyen, hanem az egészségesebb táplálkozástól. Sok halat, rizset, és zöldségeket esznek, zöld teát isznak. Kövér ember is alig van náluk.

Bébikozmetikum

A bőre minőségét és egészségét tekintve is fontos, hogy ne szoláriumozzon sokat, ezzel a bőrrák kockázatát is csökkentheti! Fordítson időt azonban a szaunázásra, persze csak akkor, ha nem szenved ezt kizáró betegségben. S, ha már a melegnél járunk, ne feledje, a hideg-meleg váltózuhany előnyeit. Edzi az ereket, segít elkerülni a visszértágulatot és a narancsbőrt.

A kozmetikai szerek kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy azok minél kevesebb vegyi adalékot, e-betűs anyagot tartalmazzanak. Mivel a kisbabák bőre a legérzékenyebb, a bébikozmetikumok a legjobbak.

Ghí, avokádó, kávézacc

A bőrápoláshoz számos otthon is könnyen elérhető természetes anyagot használhatunk. Például hatékony bőrradírrá varázsolthatunk bármilyen tusfürdőt  közönséges kávézaccal. A keleti nők a hidegen sajtolt természetes olajakra esküsznek: oliva- és avokádó-olajakat használnak bőrápolásra. Ha illatosítani akarja, tegyen hozzá pár csepp rózsa, vagy más illóolajat.

A ghí (lassú forralással fehérjementesített vaj) az indiai hölgyek „csodafegyvere”. Kellemes illatú, és még kenyérre is kenhető: javítja az emésztőszervi panaszokat.

A bőr gombás megbetegedésire használjon propoliszt, teafa- vagy grapefruitmag-olajat, ezüstkolloidot!

A nagyobb gyógyszerárakban kapható Schüssler-sók közül a Silicea belülről segíti a bőr szépségét! (www.ezotanito.com)

Végezetül ne feledje: a szépség belülről fakad! A belső harmónia, nyugalom, békesség, szeretetteljesség – vagy annak a hiánya – az arcára van írva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!