HAON Sziréna

2012.01.15. 12:37

Kábítószerezőket buktattak le Debrecenben

Debrecen - December végén a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért Egyesület vezetésének jelezték, hogy a Tócóskertben, a Derék utca 124. szám előtti parkban néhány huszonéves férfi rendszeresen találkozik, s ezeket a „randevúkat” randalírozás kíséri.

Debrecen - December végén a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért Egyesület vezetésének jelezték, hogy a Tócóskertben, a Derék utca 124. szám előtti parkban néhány huszonéves férfi rendszeresen találkozik, s ezeket a „randevúkat” randalírozás kíséri. Elkezdtük megfigyelni a területet s feltűnt, hogy a találkozók alkalmával feltehetően kábítószer cserél gazdát. A hangoskodás pedig e szer elfogyasztását követi – tájékoztatta lapunkat Őri Krisztián.

A polgárőr szervezet vezetője elmondta: a parkot folyamatosan civil ruhás megfigyelés alatt tartották, s mikor már kellő információ állt a rendelkezésre, tapasztalataikról beszámoltak a rendőrségnek. A polgárőrök megígérték, hogy továbbra is szemmel tartják a területet, és szükség esetén segítenek a rajtaütésben.

– Január 7-én elkövetkezett a nagy nap. A polgárőrök már majdnem felhagytak az aznapi megfigyeléssel, amikor két már jól ismert férfi tűnt fel a parkban. A polgárőrök értesítették a rendőröket, akik elindultak a helyszínre. A két férfi azonban szokatlanul gyorsan megejtette a cserét és távozni akartak. Mivel kétséges volt, hogy legközelebb mikor lesz ilyen lehetőség, a megfigyelést vezető polgárőr meghozta a döntést, miszerint beavatkoznak, azaz visszatartják a két férfit a rendőrök megérkezéséig – részletezte Őri Krisztián.

Egyet elkaptak

A hat polgárőr így színre lépett, s az egyik férfinek ugyan sikerült megszöknie, társát sikerrel „marasztalták”. A rendőri intézkedés során a férfi ruházatából kábítószernek látszó tárgy és fogyasztáshoz szükséges eszközök kerültek elő. A rendőrök az illetőt őrizetbe vették és előállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!