HAON Sziréna

2012.01.01. 10:55

Nézőpont: Megint túllőttek a célon

<em>Annyira jellemző, hogy Magyarországon még egy olyan törvénymódosítást is el tudnak rontani, amit szinte csak át kellett volna venni, mondjuk Angliától vagy Írországtól.</em> <strong>Fabók Ágnes jegyzete</strong>

Annyira jellemző, hogy Magyarországon még egy olyan törvénymódosítást is el tudnak rontani, amit szinte csak át kellett volna venni, mondjuk Angliától vagy Írországtól. Fabók Ágnes jegyzeteOtt már megharcolták a magukét a nemdohányzók védelme érdekében, s az eredmény végül mindkét pártnak (füstölgők és passzív "szenvedők") elfogadható lett. A virágzó pubkultúra pedig nemhogy satnyult volna (ahogy attól a kocsmárosok féltek), csak még népszerűbbé vált, hisz már az is betér, aki korábban a füst miatt kinnmaradt. E szabályozással itthon is mindenki elégedett lett volna, vagy legalábbis beletörődik. A legtöbb vendéglátós már évek óta "várta" is egy hasonló rendelkezés bevezetését, mert tudták világméretű (és dícséretes) harc folyik az egészségesebb életterekért, mi se maradhatunk ki.

Épp ezért, amikor napirendre került a kérdés, nem is kavart akkora vihart. Annál nagyobb lett azonban a felháborodás, amikor kiderült, hogy a magyar törvényalkotók már megint túllőttek a célon. Túl, éppen öt méterrel. Annyira kell ugyanis eltávolodnia a dohányosnak a szórakozóhelytől, közintézménytől, munkahelytől, de még a buszmegállótól is, ha rá akar gyújtani. Kíváncsi lennék, vajon hogy született meg ez a döntés. Annyira életszerűtlen és logikátlan. Vagy épp ez volt a cél? S csak a bírságként bezsebelhető milliók lebegtek a döntéshozók szemei előtt?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!