HAON Sziréna

2012.02.05. 18:19

Új kiállítás nyílt a debreceni Megtestesülés templomban

Debrecen - A kommunista diktatúra harminc pap vértanújának és üldözöttjének személyes tárgyaiból nyílt kiállítás vasárnap délben a debreceni Megtestesülés templomban.

Debrecen - A kommunista diktatúra harminc pap vértanújának és üldözöttjének személyes tárgyaiból nyílt kiállítás vasárnap délben a debreceni Megtestesülés templomban.A korábban Egerben megrendezett vándorkiállítás szervezői az ország egész területéről gyűjtöttek anyagot, így Brenner János, Kenyeres Lajos és más vértanúk emlékei mellett ma élő, börtönviselt papok anyagai is láthatók. Megtekinthető a Kuklay Antal tulajdonát képező stencilező gép, amivel a kispapok 1956-ban kiadványaikat sokszorosították.

A kiállítás kurátora, Tikovits Ernő újságíró szerint az anyag talán legértékesebb részét Zadravetz István ferences püspök börtönben használt miseeszközei, valamint a hatvanas években a püspök által végzett titkos papszentelések kellékei képezik.

A kiállítás március végéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!