HAON Sziréna

2012.03.15. 18:42

Kitüntetések a lövészdandárnál

<p style="text-align: left;">Debrecen - A Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi helyőrségében egyaránt ünnepi állománygyűlésen emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire.

Debrecen - A Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi helyőrségében egyaránt ünnepi állománygyűlésen emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire.

A cívisvárosban a Kossuth laktanyában tartott ünnepi beszédében Kocsi János hadnagy, a 39. lövészzászlóalj tisztje elmondta: a békeidők katonáinak minden körülmények között – legyen az természeti katasztrófa vagy kiképzési gyakorlat - olyan tisztességgel, becsülettel és felkészültséggel kell helyt állniuk, amely méltó az elődök emlékéhez. Jelenleg is zömében az 5. Bocskai István lövészdandár katonái teljesítenek szolgálatot Afganisztánban, Koszovóban – tette hozzá.

A beszédet követően Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke és dr. Böröndi Gábor dandártábornok, a dandár parancsnoka kitüntetéseket adott át, melyet követően a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium diákjai, valamint a debreceni Honvédség és Társadalom Baráti Kör Honvéd Táncegyüttese adott ünnepi műsort.

Kitüntetések

Szolgálati Érdemjel Ezüst Fokozata

Petruska István őrnagy, Gulyás István törzszászlós

Szolgálati Érdemjel Bronz Fokozat

Gulyás László százados, dr. Illés Krisztina főhadnagy, Erőss Péter törzsőrmester

Tiszti Szolgálati Jel II. Fokozata

Molnár Zsolt százados

Tiszti Szolgálati Jel III. Fokozata

Mag András Szilárd százados, Gulyás Zsófia százados

I. Osztályú Honvédelemért kitüntető cím

Ecsedi Márta

II. Osztályú Honvédelemért kitüntető cím

Budai Ágnes

III. Osztályú Honvédelemért kitüntető cím

Lőrincz Beáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!