HAON Sziréna

2012.04.30. 18:33

A rohamlövész tanfolyamon a rátermettség a meghatározó, amit nem lehet tanítani Hajdúhadházon

Hajdúhadház - Rohamlövész felkészítést tartott a Bocskai lövészdandár Hajdúhadházon nemrég; a cél az volt, hogy a jelöltek reális képet kapjanak a majdani tatai tanfolyamon velük szemben támasztott elvárásokról – tájékoztatta lapunkat Révészné dr. Markovics Zita kommunikációs tiszt.

Hajdúhadház - Rohamlövész felkészítést tartott a Bocskai lövészdandár Hajdúhadházon nemrég; a cél az volt, hogy a jelöltek reális képet kapjanak a majdani tatai tanfolyamon velük szemben támasztott elvárásokról – tájékoztatta lapunkat Révészné dr. Markovics Zita kommunikációs tiszt.A hadnagy közlése szerint a négy nap folyamán nagy hangsúlyt fektettek a jelöltek tájékozódási képességeinek javítására, a rajkötelékben történő mozgások elsajátítására, a taktikai fegyverkezelésre, az alapvető hegymászó csomók begyakorlására, a lesállás végrehajtására folyamatos fizikális és pszichikai terhelés mellett. A legfontosabb a csapatszellem kialakítása volt, hiszen ha a jelöltek nem képesek csapatban gondolkodni, akkor a feladatot sem képesek végrehajtani.

A rohamlövész tanfolyamon senki sem kíváncsi a jelölt rendfokozatára, beosztására. A rátermettség a meghatározó, amit nem lehet tanítani. Csak akkor derül ki, kiben rejlik az igazi parancsnok, ha egyenlő eséllyel indulnak a jelöltek és egyenlő követelményeket támasztanak velük szemben.

– A napi 5 óra alvás  és a 20 perces étkezés, az állandó, szünet nélküli megterhelés mellett a folyamatosan bővülő tudásanyag csak azok számára elsajátítható, akik teljes odaadással és önfegyelemmel rendelkeznek. A tanfolyamon a közösséget fogják értékelni, nem az egyéni teljesítő képességet, ezért a felkészítésen is a parancsnoki munka volt meghatározó a kiválasztás szempontjából – mondta Révészné Markovics Zita.

Csak minden második

A szóvivő hozzátette: a rohamlövész tanfolyamot korábban sikeresen elvégzett mentorok, Galambos Péter hadnagy, Murvai András törzsőrmester és Sütő Zsolt törzsőrmester napi rendszerességgel vezettek állóképességi teszteket, tartottak éjszakába nyúló előadásokat és hajnalban kezdődő erőnlétfejlesztő tréningeket. A felkészítés végére a 24 jelölt közül csupán 12 főt értékeltek megfelelőre, így ők képviselhetik a dandárt Tatán.

Fotó: Bocskai lövészdandár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!