HAON Sziréna

2012.04.22. 16:15

Debrecenben léptek fel a világ legjobb táncosai

Debrecen - Fergeteges, a világon egyedülálló táncprodukciónak lehetett tanúja a debreceni Kölcsey központ közönsége szombat este. A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház Georgian Storm című produkcióját mutatta be.

Debrecen - Fergeteges, a világon egyedülálló táncprodukciónak lehetett tanúja a debreceni Kölcsey központ közönsége szombat este. A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház Georgian Storm című produkcióját mutatta be. Az autentikus zene, a mágikus előadásmód, a produkció alapjául szolgáló viharos grúz nemzeti történelem, a színpompás ruhák a Kaukázus ősi kultúráját, hagyományait idézik, szemet gyönyörködtető látvánnyal gazdagítják a nézőt.

A Georgian Storm c. táncelőadás a jó és a gonosz harcáról, a háborúkról, a győzelmekről, a szeretetről, a fondorlatról, az életről, a halálról, de mindenekelőtt a grúz nép bátorságáról és életszeretetéről szól. A lenyűgöző technikai tudású művészek akrobatikus elemekkel gazdagítva táncolják el a történelmüket meghatározó eseményeket: csatát, párbajt, esküvőt, kardtáncot. A grúz hegyi táncok - Moxeuri, Kazbeguri, Megruli – szilajsága, a völgyi táncok – Acharuli, Simdi – lágyságsága, a koreográfiák gazdagsága elkápráztatja a közönséget.

Sokak szerint a „Repülő Grúzok” a világ legjobb táncosai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!