HAON Sziréna

2012.04.01. 20:06

Főszerepben a diákok az Ady Endre gimnáziumban

Debrecen - Az Országos Diákszínjátszó Egyesület idén 22-ik alkalommal rendezi meg a tehetséges fiatalok számára az Országos Színjátszó Fesztivált, melynek területi döntőjét szombaton a debreceni Ady Endre Gimnáziumban tartották.

Debrecen - Az Országos Diákszínjátszó Egyesület idén 22-ik alkalommal rendezi meg a tehetséges fiatalok számára az Országos Színjátszó Fesztivált, melynek területi döntőjét szombaton a debreceni Ady Endre Gimnáziumban tartották.A megmérettetésen hét csoport vett részt, a Várhidi Attila vezette Főnix Diákszínpad mellett az Ady-gimnázium dráma tagozatos diákjai mutattak be egy-egy színdarabot.

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, Soltész Tibor dramaturg és Jászai Tamás színikritikus. – Épp az imént beszéltünk arról, hogy az előadások nagyon rendben vannak, s színvonaluk minden évben egyre magasabb – mondta Soltész Tibor. Jászai Tamás hozzátette: debreceni diákszínjátszós előadásokkal viszonylag sokszor találkozom, s nagyon jó azt látni, hogy évről évre kézzel fogható a fejlődés.

Előnyökkel jár

– Azok a fiatalok, akik a színházzal foglalkoznak, rengeteg előnnyel indulnak neki a nagybetűs életnek. Fejlődik a koncentrációs képességük, megismerik, hogy milyen a munka iránti alázat, illetve megtanulják a valamiért való küzdelmet. Tehát a színházból akkor is profitálnak, ha esetleg nem színészek, hanem óvónők, ügyvédek vagy orvosok lesznek. Az biztos, hogy megtanulnak együtt lenni és egymásért dolgozni, ami nagy dolog ebben a világban – fejtette ki véleményét Várhalmi Ilona, a gimnázium művészeti vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!