HAON Sziréna

2012.04.02. 18:46

Hangszerek versenye a debreceni Liszt teremben

Debrecen - A Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozót és Verseny idén 35-ik alkalommal rendezi meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Rézfúvós és Ütőhangszeres tanszéke, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karon.

Debrecen - A Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozót és Verseny idén 35-ik alkalommal rendezi meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Rézfúvós és Ütőhangszeres tanszéke, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karon.A trombita, kürt, harsona, tuba, ütőhangszer kétfordulós versenyére, több mint hetvenen neveztek az ifjú zenészek az ország minden területéről, illetve a Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Ausztriában tanuló versenyzők. A nemzetközi zsűri a legnevesebb magyar szakemberek mellett Luxemburgból, Spanyolországból, Németországból és Horvátországból érkeztek.

A verseny kiemelt eseménye vasárnap este 7 órakor kezdődött Rezes-ütős gála volt, ahol a zsűri tagjai és a Zeneművészeti Kar tanárai közös hangversenyt adtak a Liszt teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!