HAON Sziréna

2012.04.22. 18:17

Idén sem feledkeztek meg a hős elődökről

<p style="text-align: left;">Hajdúsámson. Immár 17. esztendeje minden évben megemlékeznek a településen&nbsp; az I. és II. világháború áldozatairól. Idén vasárnap tartották meg az ünnepséget, amely a hagyományoknak megfelelően a református templomban kezdődött emlék istentisztelettel.

Hajdúsámson. Immár 17. esztendeje minden évben megemlékeznek a településen  az I. és II. világháború áldozatairól. Idén vasárnap tartották meg az ünnepséget, amely a hagyományoknak megfelelően a református templomban kezdődött emlék istentisztelettel. A hősök emlékművénél Hamza Gábor polgármester mondott ünnepi beszédet, amit Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége képviselője megemlékezése követett egy 71 évvel ezelőtti tragédiáról.

Ejtőernyős áldozatok

Ennek részese volt a hajdúsámsoni születésű Vitéz Bakó István nyugalmazott ejtőernyős is, aki egykor kezdeményezte az emléknapot. Az ideit már nem érhette meg mert 91 éves korában tavaly június 21-én meghalt és végakaratának megfelelően Jutaspuszta fölött szórták szét hamvait. Ott történt a tragédia,  1941. április 12-én zuhant le a gépük, 20 katona szenvedett tűzhalált, köztük a szintén sámsoni Kerekes Imre is. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!