HAON Sziréna

2012.04.15. 20:22

Vasárnapi muzsika Debrecenben

Vasárnapi Muzsikát adott a Canticum Novum Kamarakórus a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében. Vezényelt Török Ágnes, valamint a karvezetés szak végzős hallgatói: Arany Judit és Szenes Tamás.

Vasárnapi Muzsikát adott a Canticum Novum Kamarakórus a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében. Vezényelt Török Ágnes, valamint a karvezetés szak végzős hallgatói: Arany Judit és Szenes Tamás. A Canticum Novum Kamarakórus 1989-ben alakult, tagjai a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói és tanulmányaikat már befejezett fiatal zenetanárok. Az énekkar repertoárján ritkán felhangzó reneszánsz és barokk, valamint kortárs, elsősorban magyar zeneszerzők művei szerepelnek, nevéhez több kórusmű ősbemutatója fűződik. Rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön. Nemzetközi kórusversenyek gyakori résztvevői és díjazottja: Debrecen, Arezzo, Gorizia, Tours, Tolosa, Maasmechelen, Maribor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!