HAON Sziréna

2012.05.31. 09:29

Városrehabilitáció indul

Polgár - A településen kezdődő városfejlesztési beruházás miatt a napokban költözik Polgáron a körzetközponti feladatokat is ellátó polgármesteri hivatal – tudtuk meg a város címzetes főjegyzőjétől.

Polgár - A településen kezdődő városfejlesztési beruházás miatt a napokban költözik Polgáron a körzetközponti feladatokat is ellátó polgármesteri hivatal – tudtuk meg a város címzetes főjegyzőjétől. A Kiss Ernő utca 8. szám alatti volt orvosi rendelő földszinti helyiségeiben működik majd a polgármesteri hivatal szociális és gyámügyi irodája, az emeleti részen a pénzügyi iroda, valamint a volt védőnői szolgálat és gyermekorvosi rendelő helyén az építési és városüzemeltetési iroda. A Zólyom utca 5. szám alatti volt gyógyszertár épületében a hatósági és okmányiroda, valamint a szervezési iroda fog működni. Szintén ebben az épületben biztosítják a kihelyezett ügyfélfogadás lehetőségét a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata, az Egészségbiztosítási Pénztár munkatársainak, valamint a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének. A polgármester irodája a Kiss Ernő utca 8. szám alatti volt orvosi rendelő épületében lesz, míg a jegyző irodája a Zólyom u. 5. szám alatti volt gyógyszertár épületében. Az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár a volt Matáv épületbe költözik. A Barankovics tér 2. alatt lévő Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Dózsa György utca 1. alatti volt óvodaingatlanban folytatja tevékenységét az elkövetkező egy évben.

 

Vonzóbb környezet

A költözésre azért volt szükség, mert hamarosan kezdetét veszi a belváros rehabilitációja. Tóth József polgármester elmondta, hogy fizikai megújulás mellett a város nagy hangsúlyt fektet a lakosság számára rendelkezésre álló közösségi szolgáltatások korszerűsítésére, a közigazgatás intézményi rendszerének fejlesztésére. Emellett törekednek a területen működő vállalkozások, szolgáltatók bevonásával a vonzóbb gazdasági környezet kialakítására. A közszolgáltatásokat ellátó intézmények hatékonyságának javítása, a létrejövő járási rendszer intézményi hátterének megteremtése, az általuk nyújtott szolgáltatások színvonalas biztosítása a fejlesztés további célja, amely során a polgármesteri hivatal és a művelődési ház is megújul. A városközpont kulturális és közösségi vonzerejének növelése érdekében megvalósuló beruházás várhatóan jövő májusra készül el. A főtér megújul, emellett például a római katolikus templom mögötti terület, az orosz hősi emlékmű és környékének rehabilitációja is megtörténik: zöldfelületek, parkolók lesznek még, a közvilágítást korszerűsítik, új térburkolat, utcabútorok és térfigyelő rendszer lesz 2013-ra. HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!