HAON Sziréna

2012.06.10. 18:22

A pulyka íze, gusztusossága döntött Debrecenben

Debrecen -  Szombaton 17 profi, vasárnap 22 amatőr csapat mutatta meg főzőtudományát és igényességét a 10. Debreceni Pulykanapokon.

Debrecen -  Szombaton 17 profi, vasárnap 22 amatőr csapat mutatta meg főzőtudományát és igényességét a 10. Debreceni Pulykanapokon.Hagyományos, és az újszerű gasztronómiai trendnek megfelelő ételeket is készítettek, jól érezték magukat, és a cívisváros lakosságától pozitív visszajelzéseket kaptak, miszerint jól szervezett, esztétikus és tiszta volt a rendezvény – fogalmazott Barabás Zoltán szervező. Nagy szerepet játszott a hétvégén, hogy a versengők milyen stílusban tudják feldolgozni a pulykahúst, milyen ízvilágot alkotnak, mennyire tiszta, ötletes, szép a megjelenés, a tálalás - hallhattuk. Az emberek nagy része a mártásosabb, szaftosabb húsokat kedveli, de az ínyencek újdonságokat is találhattak az ételek között. Az eseményen szórakoztató programok is szerepeltek, és sok magyar terméket és bort kínáló stand is volt.

Már trend

Az eseményen elindult egy olyan trend, mint a Virágkarneválon: a helyi családok rokonai erre az eseményre időzítve közösen látogatnak el a pulykanapokra. Az érmelléktől kezdve Síkfőkúton keresztül a környező településekig sok helyről voltak vendégei a rendezvénynek, amelyen vadászok, és fitnesz-ételt készítő csapatok is szerepeltek. Idén viszonylag kevesebben jöttek el, köszönhetően a kiszámíthatatlan időjárásnak.

A pulykanapok eredményei:

 

Profi felnőtt kategória

 1.Elek Rihárd

2.Gajdán Attila

3.Györkei Lajos

 

Tanulók

 1.Kelemen Roland

2.Czifra Zoltán

3.Háda Zsombor

  

Amatőrök:

1. MAKSZIM-alisták

2. Napló szerkesztőség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!