HAON Sziréna

2012.06.13. 19:19

Az iskoláért demonstráltak Hajdúsámsonban

"El vagyunk szánva arra, hogy megakadályozzuk, hogy ez a cionista, biznisz szekta rá tegye a kezét a sámsoni iskolára " jelentette ki Rubi Gergely, országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei alelnöke, azon a demonstráción amit a pártja szervezett Hajdúsámsonban az ellen, hogy a Hit gyülekezete átvegye a város egyetlen iskolájának a fenntartását.

"El vagyunk szánva arra, hogy megakadályozzuk, hogy ez a cionista, biznisz szekta rá tegye a kezét a sámsoni iskolára " jelentette ki Rubi Gergely, országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei alelnöke, azon a demonstráción amit a pártja szervezett Hajdúsámsonban az ellen, hogy a Hit gyülekezete átvegye a város egyetlen iskolájának a fenntartását. Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő a Jobbik megyei elnöke, arról beszélt, hogy ezzel az átadással nem csak nem irtják ki a politikát a tantestületből, hanem egy agymosás is kezdetét veszi, ha megkapja a szekta ezt az iskolát. A politikus itt tartott a beszédében, amikor az iskola épületéből kilépett egy hölgy és azt kiáltotta, hogy mindez hazugság. A szónok kérte a rendezőket, hogy távolítsák el, ezt a "provokátort", erre azonban nem volt szükség, a hölgy ugyanis visszament az épületbe. Ezt követően Kulcsár Gergely bejelentette, hogy nem engedik elrabolni a gyerekek jövőjét, ezért helyi népszavazást kezdeményeznek Hajdúsámsonban. Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője, ennek kapcsán kijelentette: "Önöknek nem csak a kiállás, hanem a szembenállás is feladatuk lesz, amiben számíthatnak a segítségünkre. A rendezvény zárásaként Rubi Gergely bejelentette: ha ezt a kormányt két év múlva elsöpörjük, akkor első dolgunk lesz betiltani a Hit Gyülekezetét. Azt üzenem tehát nekik, hogy Hajdúsámsonban se tervezzenek hosszú távra.

 

 

 

Videó a demonstrációról

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!