HAON Sziréna

2012.06.12. 16:34

DISZ: az Arcadom fogságában van a város

Debrecen - Egyre nyilvánvalóbb, hogy a város lakosságostul és önkormányzatostul az Arcadom Zrt. fogságába került - indították keddi sajtótájékoztatójukat Varga Zoltán és Dobrossy István a DISZ önkormányzati képviselői.

Debrecen - Egyre nyilvánvalóbb, hogy a város lakosságostul és önkormányzatostul az Arcadom Zrt. fogságába került - indították keddi sajtótájékoztatójukat Varga Zoltán és Dobrossy István a DISZ önkormányzati képviselői.Szerintük érhetetlen, hogy nem egészen két héttel Kósa Lajos polgármester bejelentése után, nem történik semmi, pontosabban a 2-es villamos-beruházást kivitelező ATK konzorcium változatlan felállásban végzi tevékenységét. Úgy vélik, az egész beruházás elhúzódásáért elsősorban az Arcadom a felelős, ezért a legjobb megoldás lenne, ha a konzorcium debreceni tagja, a Keviép Kft. venné át a munkák irányítását, a fővállalkozó szerepét.

Hangsúlyozták, a beruházások gyakorlatában igen szokatlan az előleg fizetés, ami ez esetben másfél milliárdos összegben megtörtént, ám ebből a pénzből, illetve annak arányos részleteiből az Arcadom nem az alvállalkozókat fizette ki, ami - tudomásuk szerint - teljes bizalomvesztést eredményezett az építőiparban, így félő, hogy nem lesz, aki dolgozzon a cégnek, ezért váltani kellene, amíg nem késő. HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!