HAON Sziréna

2012.06.30. 16:05

Július 21-edikén adják át a Zsuzsi Erdei Vasút korszerűsített pályáját és állomásait Debrecenben

Debrecen - Már megtörtént a kisvasút Martinkáig tartó újépítésű pályájának a műszaki átadása, a hármashegyaljai végállomás épületének belső munkálatai még tartanak, de tervezett átadási határidőig el fog készülni.

Debrecen - Már megtörtént a kisvasút Martinkáig tartó újépítésű pályájának a műszaki átadása, a hármashegyaljai végállomás épületének belső munkálatai még tartanak, de tervezett átadási határidőig el fog készülni.Ezzel az örömhírrel fogadta érdeklődésünket Pintér Gyula a kisvasutat működtető nonprofit kft. ügyvezetője. Aztán egy kevésbé jóval folytatta: egyelőre a Hét vezér utcánál kialakított új peron lesz a 130. születésnapját július 16-án ünneplő kisvasút debreceni végállomása, mert a Faraktár telepi nem készül el időre.

 

Eltérő párhuzam

A tisztánlátás érdekében érdemes felidézni, hogy a jövő hónapi átadásra két beruházásnak kellett volna összeérnie, azaz párhozamosan haladva egyszerre befejeződnie. A nagyobbik, a DKV Zrt. és a város által elnyert uniós fejlesztés, ha többszöri határidő-módosítás után, de sínre került. Mint arról Pintér Gyula beszámolt, a kivitelező lefektetett 8500 méter sínt, visszaállította a Sámsoni útnál a kitérőt, amit ismét Sámsoni rakodónak lehet nevezni, ahol személyvonat csatlakozási pontot is létrehoztak.

Új peront épített a Hét vezér utcánál, a Balla tanyánál és Hármashegyi tónál, míg a hármashegyaljait, valamint a Sámsoni rakodót felújította, az Erdészlak állomásnál pedig mindkettőre sor került. A hármashegyaljai végállomás épületében már látogatókat fogadhatna a csillagvizsgáló, és a fogadó épület belső munkálati végzik, két héten belül az is befejeződhet. Akárcsak a Hétvezér utcai ideiglenes és a hármashegyaljai végállomás térvilágításának kiépítése.

 

Éjszakai vonatozás

Műszakilag átvehetetlen viszont a Faraktár projektben elvégzett munka, amelynek hibái kijavíthatók, de a július 21-edikei határidőig már nem – tette hozzá az ügyvezető, aki elmondta még, hogy a térvilágítás lehetővé teszi az éjszaki vonatozás megindítását, így az átadás után ez is szerepel majd az új menetrendben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!