HAON Sziréna

2012.06.30. 19:10

Nem szűkölködtek szűrökben

Hajdúböszörmény - A megye jellegzetes tájegységei mellett a Kiskunságból, a Dél-Alföldről, a Dunántúlról sőt még Erdélyből is érkeztek a 4. hajúböszörményi hagyományőrző napra a cifraszűrösök, akiknek először rendeztek találkozót az esemény szervezői.

Hajdúböszörmény - A megye jellegzetes tájegységei mellett a Kiskunságból, a Dél-Alföldről, a Dunántúlról sőt még Erdélyből is érkeztek a 4. hajúböszörményi hagyományőrző napra a cifraszűrösök, akiknek először rendeztek találkozót az esemény szervezői. A szervezők minden évben igyekeznek az addigiakhoz képest újat nyújtani a Hajdúböszörményi Tájházakba kilátogatóknak. A szombati rendezvényen nagy sikert aratott az egykori pásztor és gyulyásélet díszes viselete, melyet több mint 20-an mutattak be a színpadon. A hagyományőrző napról természetesen most sem hiányozhattak a csikósbemutatók, valamint a kézművesek és a népi eszközöket kínáló árusok. A gyerekek különböző tárgyakat készíthettek, póni hátán lovalgolhattak, állatokat simogathattak, míg a felnőttek amatőr dalosok műsorán szórakozhattak. A nap egyik fénypontja volt a négy fogásból álló ebéd, melyet vőfélyszöveg kíséretében tálaltak fel az éhüket ily módon csillapítóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!