HAON Sziréna

2012.06.16. 19:32

Névelő növények - rajzoló szépírók Debrecenben

Debrecen - A Múzeumok Éjszakája debreceni programsorozatának egyik érdekes színfoltja idén kétségkívül a Névelő növények - rajzoló szépírók című kiállítás volt, amit Térey János költő nyitott meg szombaton a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum Kortárs Művészeti Galériájában.

Debrecen - A Múzeumok Éjszakája debreceni programsorozatának egyik érdekes színfoltja idén kétségkívül a Névelő növények - rajzoló szépírók című kiállítás volt, amit Térey János költő nyitott meg szombaton a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum Kortárs Művészeti Galériájában.A tárlatot tervező Ferencz Marcell a 30 méter hosszú térbe egy 300 oldalas "lapjaira hulló" könyvet álmodott, melynek lapjaira digitális nyomatokként kerültek rá a rajzok és a fotók a hozzájuk választott idézetekkel. A lapok egyenként 110X70 centiméteresek, és a tanulmányozás érdekében lapozhatóak. A megnyitót követően a vendégek egy óriási, 200 személyes "grafitceruza tortából" fogyaszthattak egy-egy szeletet, melyet ünnepélyes keretek között vágtak fel a jelen lévő szépírók. A "grafitceruza" elfogyasztásával vette kezdetét a 2012. évi Múzeumok Éjszakája.

Idén a Debreceni Egyetem is csatlakozott a rendezvényfolyamhoz, s a Debreceni Református Kollégium Múzeumában szintén izgalmas elfoglaltságot ígért a mára virradó éjszaka. Múzeumok Éjszakája természetesen nem létezhet a MODEM nélkül most sem, a Baltazár Dezső téren pedig ezúttal is fellobbant a Szentivánéji máglya lángja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!