HAON Sziréna

2012.06.20. 19:23

Nézőpont: Számít?

Melyik ujjunkba harapjunk? – kérdezhetnénk, ha rajtunk múlna a döntés: a debreceni légikikötő forgalmát fejlesszük, növelve ezáltal a helyi turizmus volumenét?

Melyik ujjunkba harapjunk? – kérdezhetnénk, ha rajtunk múlna a döntés: a debreceni légikikötő forgalmát fejlesszük, növelve ezáltal a helyi turizmus volumenét? Vagy a (szerencsére ritkán előforduló) súlyos balesetek sérültjeit részesítsük előnyben, hogy a reptéren működő mentőhelikopter bázisnak köszönhetően mihamarabb megkapják a szükséges orvosi ellátást?

Nem könnyű a választás. Ha rajtunk múlna, talán köztes megoldást keresnénk, akár azzal a rizikófaktorral is megbarátkozva, hogy a közösen használt légtérben nagyobb az esélye a baleseteknek.

Jelen állás szerint azonban győz a racionalitás (és a pénz), a légikikötőből költöznek a helikopterek. De hová?

A sámsoni polgármester szerint hozzájuk. Az OMSZ-nál viszont azt mondják, a kérdés még nem időszerű.

De talán nem is fontos. Hisz a betegeket a kórházaknál teszik le, az pedig, hogy a helikopterek hol „parkolnak”, már részletkérdés. A mentési időben jelentős eltérést nem fogunk észlelni, hisz a levegőben nem számít milyen rossz állapotban van a 471-es út.

Fabók Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!