HAON Sziréna

2012.06.04. 17:49

Nincs esélyük a strandtolvajoknak Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - A hatalmas, több mint harminc hektár területű szoboszlói fürdőnek tavaly az első részére (helyiekhez szólva a régi területre)helyzeték el a kamerákat.

Hajdúszoboszló - A hatalmas, több mint harminc hektár területű szoboszlói fürdőnek tavaly az első részére (helyiekhez szólva a régi területre)helyzeték el a kamerákat.Nem volt ugyan előzőleg sem kiugróan magas a lopások száma, de hol egy stradpapucs, hol egy fürdőköpeny vagy strandtáska, ritkábban fényképezőgép, videokamera is eltűnt a tulajdonos szeme elől. Márpedig a kellemes nyaralás élményét nagyon tönkre teheti egy szerencsétlen eset. Ennek felismerése vezetett oda, hogy nem elég a fürdőzőket civil ruhában figyelő és a gyanúsan viselkedőket követő járőr, nem elég a rendőr, hanem ki kell használni a legkorszerűbb technikai-informatikai lehetőségeket is - tájékoztatott Varga Katalin, a Hungarospa Zrt. szolgáltatási igazgatója.

A 2011-es szezon kezdetére a kabinok, értékmegőrzők, medencék, fogasok, pihenő helyek tájára irányították a kamerákat. Attól kezdve megszűntek a hullámmedence körüli papucs-csereberék - jegyzete meg az igazgatónő, megemlítve három olyan esetet is, amikor a kamerák felvétele nyomán sikerült beazonosítani és elfogni a tolvajt.

- Az adatvédelmi törvény előírja, hogy már a területre lépést megelőzően jelezni kell a vendégek számára, hogy kamerákat helyeztek el. Minden bejáratunknál láthatók tehát az erre utaló piktogramok. Azt hiszem, a rossz szándékkal érkezőket ez eleve elriasztja a fürdőnktől - mondta Varga Katalin.

Idén a második ütemmel készültek el, így összesen 92 "vigyázó szem" pásztázza a vendégek környezetét. Nem kevés pénzt, több tízmillió forintot szántak e biztonsági célra. De a gépesítés itt nem váltotta ki az embert, hanem abban segíti, hogy eredményesebb legyen. Továbbra is sétálnak ugyanis a fürdőzők között civil ruhás biztonságiak, akik telefonkapcsolatban vannak egymással és a monitorokat az irodában figyelő két emberrel. Ha valaki gyanúsan viselkedik, esetleg elemel valamit és elfut vele, azt az említett okok miatt biztosan utolérik, még mielőtt kapunk kívül kerülne. A rendőrök pedig mindig helyben vannak - tette hozzá a szolgáltatási igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!