HAON Sziréna

2012.06.03. 18:38

Projektzárás Törökországban

<strong></strong>Görbeháza - A helyi Széchenyi István Általános Iskola közössége részt vett egy nemzetközi iskolai együttműködéseket támogató projektben. Három ország vállalkozott „a matematika és művészetek kapcsolata” című projekt megoldására: Törökország, Olaszország és Magyarország – tájékoztatott Makóné Oláh Erzsébet igazgató-helyettes.

Görbeháza - A helyi Széchenyi István Általános Iskola közössége részt vett egy nemzetközi iskolai együttműködéseket támogató projektben. Három ország vállalkozott „a matematika és művészetek kapcsolata” című projekt megoldására: Törökország, Olaszország és Magyarország – tájékoztatott Makóné Oláh Erzsébet igazgató-helyettes.- Tudjuk, hogy a mindennapi életben a matematika az egyik legnehezebb téma. De egyben a legfontosabb is, hiszen logikus gondolkodásra serkent, s ezáltal segít eligazodni a világ dolgaiban. A projekt segítségével a diákok motiválttá váltak a matematikai fogalmak elsajátítására, összefüggéseket fedeztek fel a természet és a geometria között, valamint fogékonnyá váltak a művészetek befogadására. Sok érdekes feladatot oldottunk meg a két év során.

Többek között sor került filmkészítésre, tesztek írására, geometriaformák felfedezésére a természetben, európai város makettjének elkészítésére, valamint egy olyan közös kiadvány létrehozására, amely segítséget nyújt a diákoknak a geometriai fogalmak könnyebb elsajátítására. A záró projekttalálkozóra Törökországban került sor, mivel ők a koordinátorok. Megismerkedhettünk Istanbul, Ankara, Bozüyük, Eskisehir nevezetességeivel. Betekintést nyerhettünk oktatási rendszerükbe, előadásokat hallgattunk, és óvodákat, általános iskolákat, középiskolákat, egyetemeket látogattunk meg. Megízlelhettük a török ételeket és egy hétig megtapasztalhattuk a török emberek vendégszeretetét – idézte fel a tapasztalatokat Makóné Oláh Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!