HAON Sziréna

2012.07.29. 21:31

Független jelölt nyert a balmazújvárosi önkormányzati képviselő-választáson

Balmazújváros, 2012. július 27., péntek (MTI) - Erdeiné Győri Csilla független jelölt szerzett mandátumot Balmazújvárosban az időközi önkormányzati képviselő-választáson vasárnap - ismertette Veres Margit, a helyi választási iroda vezetője a választás előzetes eredményét az MTI-vel.

Balmazújváros, 2012. július 27., péntek (MTI) - Erdeiné Győri Csilla független jelölt szerzett mandátumot Balmazújvárosban az időközi önkormányzati képviselő-választáson vasárnap - ismertette Veres Margit, a helyi választási iroda vezetője a választás előzetes eredményét az MTI-vel.Az időközi megméretésen öten indultak: a választók három független jelöltre, továbbá a Fidesz, valamint a Jobbik jelöltjére szavazhattak.

A választásra jogosult 1877 állampolgár közül 413-an (22 százalék) adták le a voksukat.

A győztesre 142-en szavaztak, a Fidesz jelöltjére 97-en, a Jobbik jelöltjére 88-an voksoltak, a másik két független jelölt 69, illetve 16 szavazatot kapott - tájékoztatott Veres Margit.

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújváros 5. számú egyéni választókerületében az időközi választást a korábbi képviselő halála miatt kellett kiírni.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!