HAON Sziréna

2012.07.29. 19:39

Kisimították az arcokat a Tankok a debreceni Campus Fesztiválon

Debrecen - Több szempontból is rendhagyónak ígérkezett a debreceni rockzenekar idei koncertje a Campus Fesztiválon, hiszen a legutóbbi évhez képest tagcserén estek át, illetve a múlt évben hatalmas eső lezúdulása zavarta a koncertet. A fiúk most nagyon fogadkoztak, illetve az új albumról is beszéltek.

Debrecen - Több szempontból is rendhagyónak ígérkezett a debreceni rockzenekar idei koncertje a Campus Fesztiválon, hiszen a legutóbbi évhez képest tagcserén estek át, illetve a múlt évben hatalmas eső lezúdulása zavarta a koncertet. A fiúk most nagyon fogadkoztak, illetve az új albumról is beszéltek.A tavalyi fellépésetek nem volt igazi siker. Most mire számíthatunk?

LUKÁCS LÁSZLÓ: Túlzás nélkül állíthatom, hogy minden szempontból tökéletesen felkészültünk a bulira, egyedül az időjárás szólhat közbe. Azonban én ma reggel úgy keltem fel, hogy akkor is jó buli lesz, ha cigánygyerekek potyognak az égből.

Új tagként hogyan készülsz erre a koncerte?

SIDLOVICS GÁBOR „SIDI": Szerencsére számos fellépésen vagyok túl a srácokkal, ezek között voltak fesztivál-, illetve klubkoncertek. Kevesebb ember előtt is igyekszem ugyanolyan tűzzel játszani, mint tízezer fős tömeg előtt. Ebből a szempontból nem különbözik a többi bulitól.  

A többieknek a Campus Fesztivál hazai pálya. Mennyire izgulsz emiatt?

SIDLOVICS GÁBOR „SIDI": Leginkább a srácokon látom, hogy ez különleges koncert lesz és ez kezd átragadni rám is. Már tiszteletbeli debrecenivé avattak, így kezdem érezni, hogy ez nekem is kicsit hazai pálya, s igyekszem többet beleadni a színpadon. Az öltözőben amúgy minden ugyanúgy folyik, hülyéskedünk egymással, és már alig várjuk, hogy kiálljunk a közönség elé.

 

FEJES TAMÁS: Nyilván vannak szkeptikusok, hiszen 18 év után új gitárossal, egy teljesen más színpadképet megszokni nem egyszerű. Megértem a törzsrajongókat, akik egy kicsit fanyalognak, de ez a tagcsere színvonalbeli változást is hozott, nemcsak Sidi, hanem a mi részünkről is.  

Jelenleg stúdióban dolgoztok. Milyen albumot várhatnak a rajongóitok?

FEJES TAMÁS: Felvettük a lemezanyagot, már csak a gitárszólók, az ének, illetve egy–két díszítő gitársáv hiányzik. Mind zeneileg mind hangzás szempontjából nagyon erősnek ígérkezik. Egy nagyon izmos, lendületes, változatos anyag lesz, nekem nagyon tetszik, remélem a rajongók is hasonlóképp vélekednek majd. Szinte biztos, hogy októberre meglesz, s kora új videoklippel is jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!