HAON Sziréna

2012.07.07. 17:53

Tiszai halászok szállítják az alapanyagot Tiszacsegére

Tiszacsege. Nem főzőversenyt hirdettek, hanem féláron kóstoltattak, hogy minél több emberhez eljusson a híre a csegei halételeknek, amit több ezer adagban készítettek frissen, olyan igényesen, mint a hétköznapokon; emellett ingyenes programokat, koncerteket kínáltak az érdeklődőknek az ötödik tiszacsegei halászlé fesztiválon szombaton.

Tiszacsege. Nem főzőversenyt hirdettek, hanem féláron kóstoltattak, hogy minél több emberhez eljusson a híre a csegei halételeknek, amit több ezer adagban készítettek frissen, olyan igényesen, mint a hétköznapokon; emellett ingyenes programokat, koncerteket kínáltak az érdeklődőknek az ötödik tiszacsegei halászlé fesztiválon szombaton.Hosszú sorok kígyóztak közel az ároktői komphoz, a Tisza-parton, ahol a hagyományos és a korhely halászlevet, valamint a roston sült pontyszelet "patkót" kínálták a Tiszacsegei Halászcsárda dolgozói. A rendezvényt szervező, a csárdát öt éve működtető Karát Invest Kft. tulajdonosa, Nagy Sándor úgy gondolkodott, hogy a szegedi és a bajai mellett országos ismeretséget kell adni a csegei hallevesnek is.

Ez mára sikerült, hiszen a szakmai elismerések mellett a visszajáró vendégek is egyedülállónak tartják a naponta frissen, helyi szakácsok által készített halételeket. - A héten az az öröm ért bennünket, hogy a szakma lapjában, a Magyar Konyhában az országos top 10 élére sorolták a csárdánkat, ezért az a célunk, hogy a "halléről" Tiszacsege jusson az emberek eszébe, megvalósul - mondta a szervező. S hogy miért egyedülálló a tiszai halból készült lé? Minden nap frissen főzik eredeti helyi recept alapján, az összes hal filézett, s valamennyi tiszai halászok hálójából való.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!