HAON Sziréna

2012.08.11. 16:53

A Traktorhúzó Európa Kupáért versenyeznek Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményben a traktorhúzó pályán egy igazi technikai sportokat és a lóerőket kedvelő szurkolói hangulat és katlan alakult ki.

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményben a traktorhúzó pályán egy igazi technikai sportokat és a lóerőket kedvelő szurkolói hangulat és katlan alakult ki.A Traktorhúzó Európa Kupa Szervező Bizottsága és Jan Buitenhuis, az Európai Traktorhúzó Szövetség elnöke a szombati sajtótájékoztatón elmondta, hogy az augusztus 11-én tartandó Európai Traktorhúzó Verseny kvalifikációján a hét induló traktorból öten teljesítették a 100 méteres távolságot, vagyis húzták el a súlypadot és szereztek jogot a döntőben való részvételre.

Az öt traktor a Lambada Hollandiából, a Fox Dániából, a Green Fighter Németországból, a Whispering Glant Hollandiából és a Symply Isrresistible Hollandiából. Az Iwan és a Green Fighter nevű német traktorok a kvalifikációt nem tudták teljesíteni, tengelytörést szenvedtek, így a hét indulóból 16 órától öten vesznek részt az idei 4,5 tonnás versenytraktorok döntőjében.

Hajdúböszörményben és Kelet-Európában az első alkalommal sorra kerülő nagyszabású rendezvényen több, mint háromezren vettek eddig részt és váltottak jegyet az első nap, szombaton.

A több ezer lóerős traktorok csodálatos, V8-as motorok és turbinák lenyűgözték az érdeklődő közönséget. A döntőn sok ezren szurkolnak ezekben a percekben is, 18 órakor ünnepélyes eredményhirdetésre kerül sor, valamint a kupák átadása történik meg.

A szünetekben a 19 benevezett amatőr traktoros méri össze tudását több kategóriában. Ezen kívül a Beach Boy és a Franch and Fanis nevű versenyautók kápráztatják el a közönséget erejükkel és súlypad húzásával.

A helikopteres sétarepülés a megfelelő étel és ital, sorozatos gyermekprogramok nemcsak szombaton, hanem vasárnap, augusztus 12-én is egész nap 9-től 18 óráig várják az érdeklődőket. A vasárnapi döntő a Hajdúböszörmény Kupáért folytatódik tovább. Az Amerikában és Európában népszerű traktorhúzó pulling sportággal, magyarul traktorhúzó versennyel ismerkedhet meg Hajdúböszörményben a magyar közönség, melyet az Euro Sport több mint 400 ezer háztartásba juttat el.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!