HAON Sziréna

2012.08.31. 15:04

Összefogott hat település az egészségügyi szakellátó központ megépüléséért Vámospércsen

Vámospércs - A legkisebb hajdúváros újkori történelmének legnagyobb beruházása valósult meg, pénteken átadták a kistérségi egészségügyi szakellátó központot.

Vámospércs - A legkisebb hajdúváros újkori történelmének legnagyobb beruházása valósult meg, pénteken átadták a kistérségi egészségügyi szakellátó központot.Hat település, Fülöp, Nyírábrány, Nyíracsád, Nyírmártonfalva, Újléta és Vámospércs húszezer lakosának nyújt széleskörű szakorvosi ellátást - fogalmazott Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere a projektzáró ünnepélyen.

Közös munkával

A hat település gazdasági társaságot hozott létre a komplexum üzemeltetésére, amelynek vezetője, dr. Rácz Norbert kalauzolta körbe az érdeklődőket a többszintes épületben, amelynek már minden eszköze megérkezett, és azokat ki is próbálták - hallhattuk. Uniós pályázaton közel egymilliárd forintot nyertek a beruházásra, amely eredményeképpen talán nagyobb kedvvel törődnek az emberek az egészségükkel, különösen, hogy a kistérségben élők 10-15 perc alatt bejutnak a központba. Ménes Andrea arra számít, hogy a 8 ágyas nappali kórházat is tartalmazó építmény léte a szolgáltatásokra is húzóerőként fog hatni, vagyis gazdaságot generáló hatása lesz.

A városközponthoz közeli Marinka településrészen található a központ; a helyszínválasztás nem titkolt szándéka a most még „szellős” terület benépesítése további beruházásokkal - tudtuk meg. Ezeket a gondolatokat Tasó László, a térség országgyűlési képviselője is megerősítette, aki Marinkában Vámospércs új városközpontját látja. Mint kiemelte, bölcs döntés és komoly vállalás a szakellátó központ létrehozása, akik részt vettek a megvalósításban, büszkeséggel kötődnek hozzá.

Eszközöket is

A mintegy ezerötszáz négyzetméter alapterületű, teljesen akadálymentesített létesítmény nyitásához félmillió forint értékben orvostechnológiai eszközöket és kórházi bútorzatot is beszereztek. Az eseményen a történelmi egyházak képviselői megszentelték és megáldották az épületet, amely a próbaüzem után ősszel várja a gyógyulókat. HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!