HAON Sziréna

2012.08.04. 20:12

Palinta: kész az első verses kötet

Debrecen - Palinta címmel egy ifjú költőnő, Tóth Zita Emese tárta a nagyközönség elé első verses kötetét augusztus 4-én a debreceni Csapókerti Közösségi Házában. A kötetet Nagy Horváth Ilona, a szerkesztője mutatta be kiemelve, hogy a szerző fiatalkora ellenére pózoktól mentesen mutatja be az élet árnyoldalát is.

Debrecen - Palinta címmel egy ifjú költőnő, Tóth Zita Emese tárta a nagyközönség elé első verses kötetét augusztus 4-én a debreceni Csapókerti Közösségi Házában. A kötetet Nagy Horváth Ilona, a szerkesztője mutatta be kiemelve, hogy a szerző fiatalkora ellenére pózoktól mentesen mutatja be az élet árnyoldalát is.A kötet négy év válogatott termését foglalja össze, amelyben az olvasó nyomon követheti, hogyan lett a leányból hölgy, miként vált egy tehetséges kamasz érett költővé. Tóth Zita Emese nyolcévesen kezdett kacérkodni a versírással. Eleinte csupán asztalfiókjának, majd serdülőként, ismerősök biztatására a www.7torony.hu irodalmi magazin szerkesztőségébe is küldött a munkáiból. A fiatal tehetséget Verő László, az oldal főszerkesztője jó érzékkel szárnyai alá vette, s onnantól együtt nyesegették az egyre kiforrottabb, kifinomodottabb verskezdeményeket. Bevallása szerint Tóth Árpád és József Attila költészete erősen hatott rá, ám gyerekként még Kányádi Sándor írásain cseperedett.

Zita versei nyomtatott formában már korábban is megjelentek, többször a Héttorony-antológiában, majd az Amatőr Tehetségek Antológiájában, s legutóbb a „Téltúlélők” című kiadványban mutatkozott be sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!