HAON Sziréna

2012.09.11. 16:06

Főtér-projekt: mi lesz a fasorokkal?

Hajdúböszörmény - A héten felvonultak a böszörményi főtérre a belváros-rekonstrukció megvalósítását elnyert Keviép Kft. emberei, bontják az útszerkezetet, a csatornázás korszerűsítése után a térburkolat és az élményelemek építése következik.

Hajdúböszörmény - A héten felvonultak a böszörményi főtérre a belváros-rekonstrukció megvalósítását elnyert Keviép Kft. emberei, bontják az útszerkezetet, a csatornázás korszerűsítése után a térburkolat és az élményelemek építése következik. Mindezt lakosági fórum előzte meg, amelyen ismertették a Bocskai téri intézmények közelében várható változásokat - mondta Lengyel Sándor projektvezető. Kedden a Bocskai tér előfolyosólyának tekinthető Petőfi utca ügyében tájékoztatott a kivitelező. Fakivágásokra is sor kerül majd ott, ezért a helyi Zöld Kör Egyesület aláírásgyűjtést kezdeményezett az érintett fák megmaradásáért. Háromszáz támogató akadt.

 

Felelősséget vállalnának?

 

- Átgondolt tervezés történt ebben az esetben is - válaszolt Kiss Attila polgármester arra a kérdésünkre, az aláírások esetleg feltartják-e a főtér munkálatait, megmenthetőek-e a fák. - 2010 nyarán egy hatalmas tornádó volt a városban, akkor többek között a Petőfi Sándor utcában tört le a legtöbb ág a fákról. Szakemberekkel felmérettük az ottani fasor állapotát, amiből kiderült, hogy elöregedett, veszélyessé vált fák találhatóak az utcában. Most uniós támogatásból, minimális saját forrásból ki tudjuk cserélni a fasort. Ezzel tízmilliós nagyságrendű megtakarítást érhetünk el. Kertészeket kértem fel, hogy segítsék a tervezést. Ha közterületen egy letört faág balesetet okoz, akkor a városnak kell kártérítést fizetnie. Gondolom az aláírók nem szívesen vállalnák át a felelősséget a várostól. Egy település vezetőinek ilyen szempontokat is figyelembe kell venniük - mondta a városvezető. HBN-BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!