HAON Sziréna

2013.01.22. 10:20

Betörők, rabló, tolvajok - Mozgalmas hétfő a megyében

<p style="text-align: left;">Az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el és 29 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, 3 főt körözés alapján, 4 főt ittas járművezetés miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt. Megyénk közútjain 2 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset volt.

Az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el és 29 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, 3 főt körözés alapján, 4 főt ittas járművezetés miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt. Megyénk közútjain 2 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset volt.

Tilalom ellenére

Beutazási és tartózkodási tilalom ellenére tartózkodott az országban egy moldáv nő, akit 2013. január 21-én hajnalban ellenőriztek a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az Ártándi Határátkelőhelyen. A 25 éves nő ellen beutazási és tartózkodási tilalom megsértésnek vétsége miatt indult eljárás.

Bolti-és fatolvajok szabálysértési őrizetben

A megye rendőri szervei lopás miatt öt főt vettek szabálysértési őrizetbe. A polgárőrök kértek rendőri segítséget 2013. január 21-én, mert Monostorpályi külterületén egy férfit engedély nélküli fakivágáson értek tetten. A járőrök az 51 éves férfit előállították, majd tulajdon elleni szabálysértés miatt őrizetbe vették. A fancsikai erdőből több tölgyfát is kivágott az a két férfi, akiket az erdész ért tetten. A két férfit a helyszínre érkező járőrök elfogták és előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették őket.

Szeszesitalt lopott egy debreceni üzletből délután egy férfi, akit szintén szabálysértési őrizetbe vettek a debreceni rendőrök. Egyek külterületén az erdész ért tetten falopáson két helyi férfit, majd értesítette a rendőrséget. A férfiakat előállították, majd meghallgatásukat követően szabálysértési őrizetbe vették a nyomozók.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Hiába bújt el, elfogták

Két helyre is megpróbált betörni 2013. január 21-én az a hajdúhadházi férfi, akit rövid időn belül elfogtak a helyi rendőrök. Az elkövető először hajnalban 02 óra 20 perckor egy hajdúhadházi családi házba próbált meg bejutni, azonban az épületben tartózkodók ezt észrevették és megzavarták. Ezt követően (03.00 órakor) a bejárati kaput berúgva ment be egy másik ház udvarára, ahol a tulajdonos szintén észrevette és értesítette a rendőrség ügyletét. A betörő megpróbált elbújni a járőrök elől a vasútállomás kerítése mögé, de a rendőrök megtalálták, elfogták és előállították a kapitányságra.

A 26 éves férfi már ismert volt korábbról a hatóság számára, ugyanis lopás vétsége miatt jelenleg is eljárás van ellene folyamatban, továbbá felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt áll. A betörőt gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, ellene lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, valamint kezdeményezi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

Elfogott rabló

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon az ellen a 34 éves férfi ellen, aki 2013. január 21-én az esti órákban Polgár területén megállított egy gyalogos férfit, majd egy késsel megfenyegette és mobiltelefonjának átadására kényszerítette. A bűncselekmény bejelentését követően a polgári rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és ennek eredményeként - rövid időn belül - lakásán elfogták a helyi rablót, akit előállítottak a rendőrőrsre. A férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Jegyellenőrre támadt

Debrecenben egy helyi járatú autóbuszon érvénytelen menetjeggyel utazott 2013. január 21-én délelőtt, egy 4 főből álló társaság, ezért a jegyellenőr leszállíttatta őket a járműről. A megállóban a társaság egyik nő tagja ekkor elkezdte szidalmazni az ellenőrt, majd kézzel meglökte. A sértett ezért telefon kért rendőri segítséget. A helyszínre érkező járőrök elfogták a 21 éves nőt, majd előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Ellene - szabadlábon hagyása mellett - közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!