HAON Sziréna

2013.02.06. 14:30

Már nem az egyetemen dolgozik a volt rektor

Debrecen - A debreceni rendőrkapitányság befejezte a tanítóképző főiskola volt rektora, V. Zoltán ellen még 2011 végén csalás és okirat-hamisítás gyanújával indult nyomozást, s az ügy iratait január közepén vádemelési javaslattal megküldte a megyei főügyészségnek.

Debrecen - A debreceni rendőrkapitányság befejezte a tanítóképző főiskola volt rektora, V. Zoltán ellen még 2011 végén csalás és okirat-hamisítás gyanújával indult nyomozást, s az ügy iratait január közepén vádemelési javaslattal megküldte a megyei főügyészségnek. A vádirat összeállítása még tart, ezért részleteket egyelőre nem közölhetünk, de a vádemelés körülbelül egy hét múlva megtörténhet. Az ügyben azután kezdtek vizsgálódni, hogy egy ismeretlen, de nyilvánvalóan bennfentes bejelentő állította: a tanítóképző megbízott rektoraként tevékenykedő V. Zoltán korábban az intézmény kommunikációs és médiatudományi intézetének vezetőjeként egy gazdasági társaságon keresztül számolta el azokat az óráit, amelyeket a számára engedélyezett kereten felül tartott. 

A lényeg, hogy az órákat papíron a bt. egy kültagja tartotta és ő vette fel érte a pénzt, a valóságban azonban V. Zoltán volt az óraadó, s a munka ellenértéke is hozzá került.

A tanítóképző főiskola 2011 szeptemberében beolvadt a Debreceni Református Hittudományi Egyetem intézményébe. Ennek rektora, dr. Fekete Károly a Napló érdeklődésére kedden elmondta, hogy a debreceni rendőrkapitányság január 11-én hivatalosan tájékoztatta őket tanítóképző főiskola volt rektora elleni büntetőeljárás eredményéről. – Az ügyben érintett főiskolai oktató munkaviszonya január 23-ával megszűnt egyetemünkön – tájékoztatott az egyetem rektora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!