HAON Sziréna

2013.04.26. 11:51

Homofóbia állt a debreceni gyilkosság hátterében

Debrecen – Az egerlövői vádlott egy jól menő gyógyszerészt szurkált halálra a cívisvárosban.

Debrecen – Az egerlövői vádlott egy jól menő gyógyszerészt szurkált halálra a cívisvárosban.Jövő hétfőn kezdődik a Debreceni Törvényszéken annak a férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint tavaly augusztusban homofóbiája miatt végzett egy jól menő gyógyszerésszel Debrecenben.

Tatár Tímea törvényszéki szóvivő pénteken a vádiratot összegezve közölte: Sz. Norbert visszahúzódó alkat, szexuális identitásában nagy valószínűséggel feszültségekkel küzd és gyűlölettel viseltetett a homoszexuálisokkal és a cigányokkal szemben. A 25 éves egerlövői férfi a bűncselekményt megelőző egy évben úgy tapasztalta, hogy a sajtóban egyre több homoszexuális által feladott hirdetés jelenik meg, ezért elhatározta: némelyikükkel végez.

A vádlott tavaly az egyik kereskedelmi televízió teletext oldalán fedezte fel a sértett hirdetését és még aznap bemutatkozó sms-t küldött neki. Az áldozat jól menő gyógyszerészként dolgozott egy Tisza-tóhoz közeli kistelepülésen, ugyanakkor homoszexuális beállítottsága miatt Debrecenben lakást tartott fenn alkalmi légyottokra.

Bicska a gatyában

A bűncselekmény napján, 2012. augusztus 25-én – az első bemutatkozó üzenet után pár órával – elkövető és sértett már megismerkedett, az ügyészség szerint Sz. Norbert akkor már részletesen eltervezte a gyilkosságot: váltóruhát és bicskát vitt magával. Egerfarmoson találkoztak és a sértett autójával indultak Debrecenbe. Kora délután érkeztek meg, a vádlott először a mosdóba ment, s a kinyitott bicskát az alsónadrágjába rejtette.

A szobába visszaérve partnere már alsóneműre vetkőzve várta, így ő is levette a ruháit. Amikor azonban a sértett a vállára tette a kezét, Sz. Norbert többször megszúrta a nyakánál. A sérült ember a bejárati ajtó felé menekült, de támadója a földre rántotta, rátérdelt, csaknem tucatszor mellkason szúrta, majd a hátába is többször belevágta a bicskát. Miután észlelte, hogy a másik nagy valószínűséggel meghalt, lezuhanyozott, felöltözött, a holttestet behúzta a konyhába, letakarta egy lepedővel, nagyjából feltakarított a szobában, elmosta a bicskát és távozott.

Kulcsra zárta a lakást és magával vitte a kocsi kulcsát is. Véres ruháit egy közeli szelektív hulladékgyűjtőbe dobta, majd elindult az állomásra. Útközben még egy elterelő sms-t küldött a sértett telefonjára. A gyógyszerészre a fia talált rá, miután a sértett asszisztense jelezte neki a hiányát.

Négy másik üzenet

A vádlott még aznap négy másik homoszexuális személlyel vette fel a kapcsolatot, de az sms-nél nem ment tovább. Két nap múlva rendőrkézre került.

A vádirat szerint a bűncselekmény kiindulópontja az volt, hogy a vádlott gyűlölte a homoszexuálisokat, a bűncselekményt pedig az átlagot meghaladó brutalitással követte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!