Nyíregyháza

2023.09.24. 12:29

Ingyen kaját kereshetett?

Nyíregyháza déli városrészében rókát láttak szombat éjjel.

Szon.hu

Forrás: Facebook/Nyíregyen Hallottam, V.A.

 Megdöbbentő képsorokat örökített meg a kamara szombat este Nyíregyházán az Arany János utcán: az úttesteket elválasztó zöld sávban egy rókát világított meg az ott közlekedő autó lámpája.

Id. Plavecz János nyugalmazott megyei fővadászt kérdeztük meg arról, vajon hogyan keveredhetett a város déli részébe ez a róka.

Forrás: Facebook/Nyíregyen Hallottam, V.A.

- Az játszódhatott le, ami Angliában vagy más nyugat-európai országban: a róka a város szélén keresett ingyen kaját, majd betévedt egészen belterületi részekre is. Angliában láttam olyat, hogy etetik is a rókát, szinte minden családnak volt egy rókája. Nem azt mondom, hogy ez a helyes, csak elmesélem, hogy a világ más tájain hogyan változott meg a természet rendje. 

Fontos kérdés, hogy vajon beteg, pontosabban veszett-e a róka. 

Ha veszett, akkor csorog a nyála, zavarodottan néz. Ha továbbra is jelen van a városrészben, azt jelezni kell az illetékeseknek, például a megyei főállatorvosnak. Lakott területen golyós fegyverrel nem szabad levadászni, csak az altatós lövedék jöhet szóba, hogy befogják. Csak azt tudom mondani, az emberek ne próbálják meg befogni. Így látatlanban úgy gondolom, hogy minden bizonnyal csak egy ide tévedt példányról van szó – tette hozzá id. Plavecz János.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!