Mexikói Nagydíj

2019.10.26. 21:39

Verstappen indul a pole pozícióból

Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

Mexikvros, 2019. oktber 25. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzje a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Mexiki Nagydjnak els szabadedzsn a mexikvrosi Hermanos Rodriguez plyn 2019. oktber 25-n, a futam eltt kt nappal. MTI/EPA/EFE/Jose Mendez

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Jose Mendez

A Red Bull holland pilótája pályafutása során másodszor indulhat az első rajtkockából. Jól megy neki a mexikói pályán: tavaly és tavalyelőtt megnyerte ezt a versenyt, szombaton pedig egyedüliként került 1:15 perc alá.

Az időmérőn két Ferrari végzett a második, illetve harmadik helyen azután, hogy ezt megelőzően sorozatban ötször az olasz istállóé volt a pole pozíció. A második időt a monacói Charles Leclerc, a harmadikat a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel autózta.

A címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton – aki a pontversenyben az élen áll – negyedik lett. Mercedeses csapattársa, a finn Valtteri Bottas az utolsó körben, az utolsó kanyarban nekisodródott a pályát övező falnak és lebontotta autója bal felét.

Hamilton vasárnap megnyerheti pályafutása hatodik vb-címét, ehhez dobogóra kell állnia, és legalább 14 ponttal többet kell gyűjtenie Bottasnál.

A Mexikói Nagydíj vasárnap – közép-európai idő szerint – 20.10-kor kezdődik.

Forrás: MTI

Borítókép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíjának első szabadedzésén a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez pályán 2019. október 25-én, a futam előtt két nappal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában