Premier League

2023.08.13. 19:55

Szoboszlaival végzett döntetlenre a Liverpool a Chelsea ellen

A Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a Chelsea otthonában vasárnap a labdarúgó Premier League első fordulójának rangadóján.

MW

Luis Diaz, a Liverpool játékosa (b) csapattársával Szoboszlai Dominikkal (j) ünnepel, miután megszerezte csapata első gólját az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. augusztus 13-i, Chelsea FC elleni mérkõzésén Londonban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

A július elején az RB Leipzigtől 70 millió euróért szerződtetett magyar válogatott középpályás a jó iramú mérkőzésen végig a pályán volt és jó teljesítményt nyújtott, rengeteget futott, különösen pontrúgásokból volt számos veszélyes beadása.

A rangadón alig negyedóra után a vendégek kerültek előnybe Luis Diaz révén, a Chelsea azonban még a szünet előtt egyenlített Axel Disasi góljával. A két találat között mindkét oldalon volt egy-egy meg nem adott találat, több érvényes azonban a szünetig már nem esett.

 

A fordulás után is kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, hol a Chelsea-nek, hol a Liverpoolnak volt jobb periódusa, s ugyan lehetőségig eljutottak a csapatok, azonban nem tudtak ismét kapuba találni, így megosztoztak a pontokon.

 

Szijjártó Péter is szurkolt Szoboszlai Dominiknak:

A nap másik meccsén a klublegenda Harry Kane-t a bajnoki rajt előtt elveszítő - az angol válogatott csapatkapitánya a Bayern Münchenhez igazolt - Tottenham Hotspur 2-2-es döntetlent játszott a Brentford vendégeként.

Premier League, 1. forduló:

Brentford-Tottenham Hotspur 2-2 (2-2)
Chelsea-Liverpool 1-1 (1-1)
szombaton játszották:
Bournemouth-West Ham United 1-1 (0-0)
Brighton-Luton 4-1 (1-0)
Everton-Fulham 0-1 (0-0)
Sheffield United-Crystal Palace 0-1 (0-0)
Newcastle United-Aston Villa 5-1 (2-1)
Arsenal-Nottingham Forrest 2-1 (2-0)
pénteken játszották:
Burnley-Manchester City 0-3 (0-2)
hétfőn játsszák:
Manchester United-Wolverhampton Wanderers 21.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában